Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Τραγωδία στο Κονέκτικατ Μακελειό με παιδιά σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ



Στο σχολείο φοιτούν εκατοντάδες παιδιά 5-10 ετών   (Φωτογραφία:  Reuters )

Νιουτάουν, Κονέκτικατ
Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχτηκε σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, όταν άνδρας εισέβαλε στο σχολείο πυροβολώντας αδιακρίτως, με μέσα ενημέρωσης να μιλούν ακόμα και για 27 νεκρούς, μεταξύ τους έως και 18 παιδιά.

15 φωτογραφίες


Ο δράστης έχει βρεθεί νεκρός, χωρίς να είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που περικύκλωσαν το κτίριο ή αν αυτοκτόνησε. Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Νεκροί είναι δύο ενήλικες που εργάζονταν στο σχολείο.

Μάρτυρας στο CNN έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 πυροβολισμούς.

Η εικόνα παραμένει συγκεχυμένη με αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αμερικανικά δίκτυα να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών ακόμα και στους 27, από τους οποίους περισσότερα από δέκα είναι παιδιά.

Άγνωστο είναι τι συνέβη και που βρίσκονται τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Hartford Courant.

Ασαφές παραμένει ακόμη και πόσοι είναι οι τραυματίες: τουλάχιστον τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με βαριά τραύματα.

Για την κατάσταση ενημερώνεται διαρκώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 09:40 (τοπική, ώρα, 16:40 ώρα Ελλάδος) σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος βρισκόταν στο κεντρικό γραφείο του σχολείου.
 
Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε.

Τα παιδιά κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους.

Τα απογευματινά μαθήματα του σχολείου όπου φοιτούν παιδιά 5-10 ετών ακυρώθηκαν ενώ κλειστά θα μείνουν και τα άλλα σχολεία της πόλης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: