Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΝΔΥΛΙ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ



Διαβεβαιώσεις ότι θα εξοφληθούν άμεσα τα παλαιά χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς όλους τους παρόχους του (προμηθευτές, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, γιατροί) έλαβαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους. Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε το προεδρείο του ΠΙΣ...
ότι το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος του κονδυλίου που απαιτείται για την εξόφληση των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει στη διάθεσή του το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ από το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ και τα επιμέρους ταμεία.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των γιατρών ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό να τους αποδοθεί τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προ της εκκαθάρισης, προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία των ιατρείων.

Έθεσαν επίσης το θέμα του «κουρέματος» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο. «Τα μικρά και μεσαία ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια που είχαν συμβάσεις, βρίσκονται στα όρια λειτουργίας τους και η αποζημίωσή τους από τις οφειλές αυτές είναι κρίσιμη για τη συνέχιση της λειτουργία τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, προσθέτοντας ότι «είναι τελείως άδικο στους φαρμακοποιούς να ζητείται έκπτωση 3,5%, στη φαρμακοβιομηχανία 1% και στους ιατρούς 10% έως 20%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: