Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Συνεχείς επαφές Μπλέξαν οι γραμμές Μαξίμου-Αγ.Κωνσταντίνου για το θέμα Μανιτάκη


Οι κ.κ. Μανιτάκης και Σαμαράς σε παλαιότερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Οι κ.κ. Μανιτάκης και Σαμαράς σε παλαιότερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου  

Αθήνα
Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Αντώνη Μανιτάκη, φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από περίπου μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο από το περιβάλλον της ΔΗΜΑΡ.
Στην συνέχεια ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον κ. Μανιτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι η συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον κ. Μανιτάκη είναι για πείσει ο κ. Κουβέλης τον υπουργό, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της δόσης.
Η ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι στηρίζει τόσο τον κ. Μανιτάκη όσο και το σχέδιό του.
Η πρόταση της τρόικας για απολύσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η τρόικα πρότεινε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στην απόλυση ώς τον Ιούνιο των επίορκων και των κοπανατζήδων και να τους αντικαταστήσει με ισάριθμους υπαλλήλους με όλα τα τυπικά προσοντά, με εξαίρεση του κανόνα ένα προς πέντε στις προλήψεις.
Ο κ. Μανιτάκης εκδήλωσε αδυναμία να αποδεχθεί την πρόταση, λέγοντας ότι οι αποχωρήσεις αυτών των κατηγοριών υπαλλήλων είναι αναγκαστικές, αλλά με βάση τους νόμους της χώρας και όχι χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει.

Αυτές οι εξελίξεις έφεραν την κυβερνητική κρίση και οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην απόφαση να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών.

Εξ ου και τα δημοσιεύματα του Τύπου, το Σάββατο, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο του υπουργικού συμβουλίου εξαιτίας της απόρριψης από την τρόικα του σχεδίου που παρουσίσε.

Όπως ανέφερε το Έθνος, το κλίμα για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι βαρύ εδώ και αρκετές εβδομάδες και συγκεκριμένα από την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στα μέσα Μαρτίου, όταν και πάλι είχε διαπιστωθεί αδιέξοδο στα θέματα του Δημοσίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο που παρουσίασε ο Αντ.Μανιτάκης δεν υπήρχε πρόβλεψη για οριστική απομάκρυνση ούτε όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ελέγχονται πειθαρχικά, ακόμη κι αν κατηγορούνται για βαριά ποινικά αδικήματα.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνίας, Σαμαράς και Κουβέλης συζήτησαν επίσης τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της τρόικας, εν όψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται και συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: