Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Νέα πύρινα μέτωπα Εκκενώθηκε χωριό λόγω φωτιάς στην Άνδρο, πυρκαγιά και στην Εύβοια


Εκκενώθηκε χωριό λόγω φωτιάς στην Άνδρο, πυρκαγιά και στην Εύβοια
Λόγω των ανέμων αποσύρθηκαν τα αεροσκάφη στην Ανδρο αποσύρθηκαν   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Άνω Πιτροφός της Άνδρου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά απειλεί άμεσα το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Νωρίτερα, εστάλησαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίξεις νερού λόγω των αναταράξεων που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ και η υδροληψία ήταν δύσκολη λόγω κυματισμού.

Ρίψεις κάνει μόνο ένα ελικόπτερο.

Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ πριν από λίγο μεταφέρθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Φωτιά και στην Εύβοια

Μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στον Πολυπόταμο Καρύστου, στην Εύβοια.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει σε χαράδρες, δεν απειλεί σπίτια και έως στιγμής δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, παρά το γεγονός ότι και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Δυνατοί άνεμοι, υψηλός κίνδυνος
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για σήμερα, Κυριακή, για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και τη νότια Έυβοια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν τα 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά τα 7 μποφόρ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: