Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Να στηρίξουν τους αγώνες των καθηγητών κάλεσε τους μαθητές ο Αλ.Τσίπρας



Να στηρίξουν τους αγώνες των καθηγητών κάλεσε τους μαθητές ο Αλ.Τσίπρας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να παρακολουθήσει τον αγιασμό.

Το σχολείο επελέγη από το επιτελείο του κ. Τσίπρα, καθώς περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας. Μαθητές και μαθήτριες κρατούσαν πλακάτ με σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί».

Μιλώντας στους μαθητές ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η σχολική χρονιά αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τα σχολεία θα ξεκινήσει ένα κύμα αντίστασης και ανατροπής.
Η χρονιά αυτή θα είναι διαφορετική, είπε ο κ. Τσίπρας, καθώς «η κυβέρνηση του μνημονίου έχει αποφασίσει να διαλύσει ό,τι πολυτιμότερο έχει μείνει σε αυτή τη χώρα, που είναι το δημόσιο σχολείο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στους μαθητές ότι «το πρώτο μάθημα που θα κάνετε θα είναι το πιο σπουδαίο μάθημα της ζωής σας, είναι το μάθημα της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της βοήθειας στο διπλανό, στο συμμαθητή που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα».
Επίσης, τους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα των γονιών τους και των καθηγητών τους, γιατί, όπως είπε, είναι αγώνας για να μείνει όρθιο το σχολείο.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο τα ΕΠΑΛ που συρρικνώνονται, είναι και το ολοήμερο σχολείο που κλείνει, αφήνοντας στο έλεος και στην αγωνία χιλιάδες ζευγάρια εργαζόμενων γονιών. Είναι και τα παιδιά των ειδικών σχολείων που ρίχνονται στον Καιάδα. Είναι τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε όλα τα σχολειά της χώρας. Πράγμα που σημαίνει ότι η τρόικα αποφάσισε να ρίξει πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος της ελληνικής κοινωνίας, που είναι το σχολείο, και να βγάλει πλεονάσματα διώχνοντας καθηγητές και παιδιά από το σχολείο».
«Δεν είμαστε εμείς εδώ για να σχολιάζουμε τις μορφές του αγώνα των μαθητών και των καθηγητών και των γονιών» κατέληξε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μία απεργιακή κινητοποίηση, δεν αφορά εργασιακά δικαιώματα, αφορά το μέλλον αυτής της κοινωνίας και, άρα, αφορά 11 εκατομμύρια πολίτες και όχι μονάχα τους καθηγητές και τους μαθητές.
Ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει «σε μια ολισθηρά ατραπό».

«Επιλέξατε ως πεδίο σύγκρουσης την εκπαίδευση για μικροπολιτικά οφέλη με ομήρους γονείς και μαθητές. Είναι επιλογή σας. Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι πεδίο σύγκλισης και συναίνεσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: