Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Υπ. Εσωτερικών: Ο διεφθαρμένος διευθυντής και ο υπάλληλος που συνελήφθη στις ΗΠΑ



Στο πειθαρχικό συμβούλιο δύο δημόσιοι υπάλληλοι του υπ. Εσωτερικών. Ο ένας εκμεταλλεύθηκε τη θέση του και ο δεύτερος δεν είχε πατήσει στο υπουργείο για τρεις μήνες, λόγω σύλληψης στις... ΗΠΑ
Στο πειθαρχικό συμβούλιο παρέπεμψε δύο υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης λόγω πειθαρχικών παραβάσεων. Πρόκειται για έναν προϊστάμενο διεύθυνσης και για έναν υπάλληλο.
Ο προϊστάμενος προέβη σε ενέργειες προκειμένου αναπτυξιακό έργο δήμου να ανατεθεί σε αναπτυξιακή εταιρία, στην οποία μετέχει ως μέλος η σύζυγος του. Για να το πετύχει ανέλαβε χωρίς άδεια και ενημέρωση της υπηρεσίας την προετοιμασία του φακέλου, χρησιμοποιώντας μέσα της υπηρεσίας και τη θέση του.
Στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε, ο προϊστάμενος άσκησε κριτική κατά των πράξεων προϊσταμένης αρχής με απρεπείς χαρακτηρισμούς.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω υπάλληλος πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου το έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ο φάκελος έχει ήδη σταλθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Υπάλληλος προφυλακισμένος στις ΗΠΑ
Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπάλληλο, ο οποίος απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντα του για τρεις μήνες, από την 1η Μαΐου έως την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών και του Προξενείου της Ελλάδας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ο εν λόγω υπάλληλος συνελήφθη στις 30 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, προσπαθώντας να περάσει παράνομα στο αμερικανικό έδαφος δύο Αλβανούς, που έφεραν ελληνικά διαβατήρια.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, έχει προφυλακιστεί και πρόκειται να δικαστεί στις 7 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: