Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα με "φωτογραφική" ρύθμιση στους αστυνομικούς Βουλής και Μαξίμου



Την επιστροφή του επιδόματος κίνησης προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Ποιοι αστυνομικοί θα το πάρουν αν ψηφιστεί. Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί
Χορήγηση επιδόματος σε 500 αστυνομικούς, προβλέπει ρύθμιση που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.
Πρόκειται για αστυνομικούς, που υπηρετούν σε "καλές" θέσεις, στη Βουλή, στο Μαξίμου και στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", πέρασε με "φωτογραφική" ρύθμιση και εν αγνοία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.
Το συγκεκριμένο επίδομα (επίδομα κίνησης), είχε κοπεί πριν περίπου 1,5 χρόνο, λόγω των περικοπών στο Κοινοβούλιο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν επιστρέφει από το παράθυρο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το επίδομα έφτανε τα 340 ευρώ το μήνα για καθέναν από τους υπηρετούντες, ενώ με τη νέα του μορφή δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 120 ευρώ το μήνα.
Πάντως, ακόμη και αν πέρασε, θα πρέπει να εγκριθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς το κόστος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της Βουλής και όπως αναφέραμε ο κ. Μεϊμαράκης δεν είχε ενημερωθεί. Μάλιστα, ενοχλήθηκε έντονα για το γεγονός και φέρεται να είπε ότι όταν είναι για περικοπές στη Βουλή, το μπαλάκι "πετιέται" στο Κοινοβούλιο, ενώ όταν κάποιοι θέλουν να περάσουν επιδόματα, η Βουλή το μαθαίνει εκ των υστέρων.
Ενοχλημένος φέρεται και ο πρωθυπουργός, ο οποίος επίσης δεν ενημερώθηκε και θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή έρχεται στη χειρότερη περίοδο, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται για "λουκέτα" και απολύσεις στο Δημόσιο.
Σε περίπτωση που ψηφιστεί η διάταξη, το κόστος θα φτάσει τα 60.000 ευρώ το μήνα και θα το παίρνουν 300 αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή και άλλοι 200 που υπηρετούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: