Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Με άνοιγμα σε Βενιζέλο- Κουβέλη τα εγκαίνια Λοβέρδου...




Kάλεσμα συνεργασίας στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και στους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές που ανήκουν στον χώρο της κεντροαριστεράς, προκειμένου να καταθέσουν από κοινού πρόταση για...
την αναθεώρηση του Συντάγματος, απηύθυνε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Όλοι μαζί είμαστε 49 βουλευτές, ενώ απαιτούνται 50», επεσήμανε κατά τη ομιλία του στα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων του κόμματός του, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα και ζήτησε από όλους «να κάνουν τώρα την αρχή».

Όσον αφορά την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος, ο πρώην υπουργός έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες τις ριζοσπαστικές αλλαγές στη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη και τη συμμετοχή του πολίτη.

Το νέο κόμμα Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα

Στην αναφορά στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε με νόημα πως η Δημοκρατική Παράταξη δεν έχει ιδιοκτήτες, αλλά ανήκει στο 50% του ελληνικού λαού που την πίστεψε και γι αυτό τόνισε, «πρέπει να συναντηθούμε με τους πολίτες αυτούς».

«Όχι όμως», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «ενώνοντας κινδυνεύουσες πολιτικές καριέρες, ή συγκολλώντας πολιτικές αοριστείες και μικρο-πολιτικές προτεραιότητες» για να υπενθυμίσει στο σημείο αυτό την αποτυχία της Συμμαχίας του 1977, που δεν κατάφερε να πείσει τον λαό.

Αν περάσουμε με επιτυχία αυτό το πρώτο στάδιο, εκτίμησε ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα, τότε θα είναι ανοικτός και σίγουρος ο δρόμος για ένα εκλογικό μέτωπο των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς, γιατί «οι πολίτες ζητούν σύγκλιση με βάση ένα κοινό, αναλυτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα αφορά τους ίδιους και την Ελλάδα, κι όχι ψεύδη, δημαγωγίες, προσωπικές ματαιοδοξίες, τεχνητές συγκολλήσεις και τα συναφή. Ας προχωρήσουμε λοιπόν τώρα, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές».

  iefimerida.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: