Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Φεύγουν έως τις γιορτές 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι...



Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν μέχρι τα τέλη του 2013, περίπου 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με ...
δημοσίευμα του Έθνους, ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο β' κύμα της διαδικασία θα είναι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η μνημονιακή υποχρέωση προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εθελοντικής κινητικότητας αλλά και με την αξιολόγηση των ΟΤΑ βάσει αριθμοδεικτών όπου θα υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση τον πληθυσμό τους. Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σχεδιάζονται «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες το προσωπικό θα απολυθεί.

Ο αριθμός των εργαζομένων ανά δήμο θα υπολογίζεται με βάση την αναλογία, η οποία προκύπτει στους περίπου 6,2 υπαλλήλους ανά 1.000 πολίτες. Με τη μέθοδο αυτή, θα προκύπτει συνολικά το πλεονάζον προσωπικό των δήμων και των περιφερειών.

Η αξιολόγηση σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Οσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τις διατάξεις του Καλλικράτης σύμφωνα με τις οποίες οι δημοτικές επιχειρήσεις που καταγράφουν ζημιές για τρεις οικονομικές περιόδους θα κλείνουν και θα απολύεται το προσωπικό τους...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: