Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Στουρνάρας στους Γερμανούς μιλώντας σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο

20131116-101921.jpg
Μήνυμα στη Γερμανία πως περιθώρια για νέα μέτρα λιτότητας δεν υπάρχουν πια έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με συνέντευξη του στο CNBC.
Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει επίσης στους δανειστές σε συνάντηση που θα έχει πιθανότατα την Κυριακή με εκπροσώπους της τρόικα.
«Πρέπει να είμαστε πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί τι είδους μέτρα εφαρμόζουμε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εάν χρειαστεί τελικά να πάρουμε.
Έχουμε προσχέδιο προϋπολογισμού με στόχους. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να λάβουμε τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα ώστε να καταστήσουμε αυτούς τους στόχους βιώσιμους και αξιόπιστους». ανέφερε ο κ. Στουρνάρας
Μάλιστα όπως σημείωσε η Ελλάδα προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό του 2014 στα 1,3 δις που θα καλυφθεί μόνο με διαρθρωτικά μέτρα την ώρα που εκτίμηση της τρόικα είναι δημοσιονομικό κενό 2 δις (από 2,9 που έβλεπε αρχικά).
Η «μάχη» του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα θα δοθεί για τη λίστα των μέτρων, το τελικό κείμενο του προσχεδίου του Προϋπολογισμού και το νέο Μεσοπρόθεσμο την ώρα που η τρόικα δείχνει αδιάλλακτη και απαιτεί λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: