Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τι κρύβει η σύγκρουση Καραμανλικών – Παπανδρεϊκών...





Σφοδρή αντιπαράθεση... δια αντιπροσώπων για το μνημόνιο. Παρενέργειες στην κυβέρνηση.
Στα χαρακώματα βρίσκονται, εμφανώς, πλέον οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου καθώς...
οι Ευάγγελος Αντώναρος και Γιώργος Ελενόπουλος αντήλλαξαν, το σαββατοκύριακο, σκληρές κατηγορίες.

Ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή και, έκτοτε, άτυπος port parole του πρώην Πρωθυπουργού Ευ. Αντώναρος χαρακτήρισε, μέσω twitter, τον Γ. Παπανδρέου ως «το μοιραίο άνθρωπο για τα δεινά που περνάνε οι Έλληνες σήμερα» και τον κατηγόρησε ότι αντιστάθηκε σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια οδηγώντας, με σχέδιο, τη χώρα στο ΔΝΤ.

Απάντησε, με μακροσκελή γραπτή ανακοίνωση εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Ελενόπουλος, που όχι μόνον υπενθύμισε την πορεία ελλείμματος και χρέους στην περίοδο Καραμανλή, αλλά υπαινίχθηκε σαφώς ότι η πλευρά Καραμανλή συνωμοτεί στο παρασκήνιο με στόχο την επιστροφή στην εξουσία.

Η απάντηση Παπανδρέου, μέσω Ελενόπουλου, συνιστά αναβάθμιση της σύγκρουσης και είχε ως σαφή επιδίωξη να δείξει ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα δέχεται αδιαμαρτύρητα την κριτική. Κυρίως, όμως, είχε ως στόχο να εκθέσει τους καραμανλικούς και έναντι του Αντώνη Σαμαρά, μέσω της καταγγελίας για υπόγειες διαβουλεύσεις «μυημένων» και απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών. Επιδιώκει, δηλαδή, να προσθέσει έναν ακόμη πόλο αντιπαράθεσης, εγείροντας εσωκομματικό πρόβλημα για τον κ. Σαμαρά.

Η πλευρά Παπανδρέου βάλλει κατά Σαμαρά καθώς θεωρεί ότι η αντιμνημονιακή περίοδος του νυν Πρωθυπουργού κόστισε σοβαρά στη χώρα και είχε, μεταξύ άλλων αποτελεσμάτων, ως συνέπεια και την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί, δε, ότι τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός όσο και το κόμμα του ουδέποτε ανέλαβαν δημοσίως τις ευθύνες που τους αναλογούσαν για την κατάσταση της οικονομίας. Η πλευρά Καραμανλή, πάλι, αντιμετωπίζει με προφανή εχθρότητα τους παπανδρεϊκούς, καθώς θεωρούν ότι υπήρξε συνειδητή παραχάραξη των δημοσιονομικών στοιχείων ώστε η χώρα να δεθεί στο άρμα της τρόικας και η ευθύνη να φορτωθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Εις ότι αφορά τον κ. Σαμαρά, τέλος, η κατάσταση μοιάζει σύνθετη. Έχοντας ως εταίρο το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να εξευμενίσει τους καραμανλικούς. Αντιθέτως, επέλεξε έναν… σημιτικό, τον Γ. Στουρνάρα, ως υπουργό Οικονομικών, διατήρησε τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδ. Γεωργίου που αποτελεί κόκκινο πανί για την πλευρά Καραμανλή, ουδέποτε προχώρησε στην προεκλογική δέσμευση για «μία εξεταστική σχετικά με το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο» ενώ μόλις προ ημερών, από το Βερολίνο, έκανε λόγο για επτά οδυνηρά χρόνια ύφεσης εξισώνοντας την τελευταία διετία Καραμανλή με τα τρία χρόνια Μνημονίου επί Παπανδρέου...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: