Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ειπαν ΟΧΙ στην συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας...




Ματαιώθηκε η σύσκεψη που είχε οριστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας , καθώς μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους και οι...
πρυτάνεις ενημέρωσαν τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή του. Σε επιστολή του, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ.Μυλόπουλος ζήτησε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με διευρυμένη ατζέντα.

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τη γνωστή ρήση «δεν πρόκειται για απολύσεις αλλά για κινητικότητα» και διευκρίνισε ότι ο διάλογος που έχει προτείνει δεν έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα, αλλά με το να βοηθηθούν τα Ιδρύματα στη διοικητική αναδιάρθρωση που πρέπει να ακολουθήσουν.

Αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα, τόνισε ότι ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να κάνουν την αξιολόγηση και όλα είπαν ότι έχουν έλλειψη προσωπικού. Υποστήριξε πως, υπάρχει ανορθολογισμός και έκανε λόγο για αναξιοκρατία και πελατειακές σχέσεις.

Όπως είπε ο υπουργός, οι 650 διοικητικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλα Ιδρύματα και είπε ότι ο διάλογος στον οποίο κάλεσε τους διοικητικούς υπαλλήλους γίνεται ώστε να βοηθηθούν προκειμένου να επανατοποθετηθούν σε φορείς του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: