Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Εκτακτη Σύγκλητος στο πανεπιστήμιο της Αθήνας την Παρασκευή

panepistimioΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να λυθεί «ο γόρδιος δεσμός» που κρατά κλειστά τα Πανεπιστήμια.
Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης:
• Συγκαλεί τη Σύγκλητο την Παρασκευή 22/11/2013 προκειμένου να αντιμετωπισθεί αμέσως η κατάσταση από τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου και λόγω της αναγκαιότητας για άμεση λειτουργία σε όλο το εύρος του Ε.Κ.Π.Α.
• Καλεί τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 25/11/2013 στις 12μ. στην Παλαιά Αίθουσα Συγκλήτου για ενημέρωση από τον Πρύτανη και μέλη της Συγκλήτου σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί . Ο κ. Πελεγρίνης διαψεύδει διαψεύδει κατηγορηματικά ότι «οι διοικητικοί υπάλληλοι αμείβονται κατά το διάστημα της απεργίας τους, όπως ανυπόστατα διαδίδεται από συκοφάντες και ψευδολόγους».
Με εντολή του Πρύτανη, αναφέρει η ανακοίνωση, σε αλλεπάλληλα έγγραφα, έχει ληφθεί κάθε μέριμνα, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, σχετικά με τη μη πληρωμή απεργών υπαλλήλων.
«Πληροφορούμε, επίσης, εκ της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, ότι καθ’ όλο το διάστημα της απεργίας έχουν δρομολογηθεί εκλογές σε Τμήματα και Σχολές, τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και οι Πανεπιστημιακές Κλινικές λειτουργούν κανονικά, προσωπικό ασφαλείας ορίζεται πάντα σύμφωνα με το Νόμο, ενώ επείγοντα αιτήματα πάσης φύσεως αντιμετωπίζονται αμέσως, παρόλο που η διαθεσιμότητα και η παραπομπή σε αργία του μεγαλύτερου μέρους των υπαλλήλων του Ε.Κ.Π.Α. προκαλεί τεράστια προβλήματα» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Εκδήλωση για την υποστήριξη των ελληνικών πανεπιστημίων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Σύνοδος των Πρυτάνεων σε συνεργασία σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA). Η ημερίδα που φέρει τον τίτλο «Η κρίση χτυπά τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ευκαιρίες και απειλές» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο 1, Κόκκινο Κτίριο).
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις η Πρόεδρος της EUA, καθηγήτρια Helena Nazaré, το μέλος του Συμβουλίου της EUA, καθηγητής Stefano Paleari και ο Διευθυντής του Τομέα Governance, Autonomy and Funding της EUA, Thomas Estermann. Από ελληνικής πλευράς θα τοποθετηθούν ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και τα μέλη του προεδρείου καθηγητές Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς επίσης ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής Κωνσταντίνος Ρέμελης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρέμβουν με ομιλία τους ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: