Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Καταδίκες σε δύο (Χρυσαυγίτες) για ρατσιστική βία...


Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν ερήμην καθώς όταν το δικαστήριο διέκοψε για να τους διορίσει δικηγόρο, εκείνοι έφυγαν!


Ποινή ...
φυλάκισης 41 μήνες κατά συγχώνευση, εξαγοράσιμη κατά 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο κατηγορουμένους που αντιμετώπιζαν αδικήματα για εμπρησμό από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 13 προς 14 Μαΐου 2013 πλησίασαν αλλοδαπό ο οποίος είχε μπαρ στην πλατεία Αμερικής και του είπαν ότι αν δεν το κλείσει θα το κάψουν.

Σε λίγες ώρες το μαγαζί πήρε φωτιά και το θύμα αναγνώρισε τον έναν εκ των δυο κατηγορουμένων.

Οι μάρτυρες που κατέθεσαν κατά τη διαδικασία υποστήριξαν πως σε κάποιο άλλο περιστατικό που φέρεται να συμμετείχε και ο ένας εκ των κατηγορουμένων, μπήκαν σε μαγαζί πήραν προϊόντα και όταν η ιδιοκτήτρια τους ζήτησε να πληρώσουν της απάντησαν «στη χώρα μας είσαι θες και να πληρώσουμε;».

Επίσης υποστήριξε ότι όταν έσπασαν ένα άλλο μαγαζί ήρθε βουλευτής της Χ.Α. στον ιδιοκτήτη και τον απείλησε πως αν κάνει κάτι θα του κάνουν μήνυση. Φοβήθηκε και δεν έκανε τίποτα.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν ερήμην καθώς όταν το δικαστήριο διέκοψε για να τους διορίσει δικηγόρο, εκείνοι έφυγαν.

Στην αγόρευσή της ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για όλα τα αδικήματα με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί ρατσιστικής βίας, ενώ ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ζήτησε να σταλεί η δικογραφία μέσω της εισαγγελίας στις εφέτες ανακρίτριες, καθώς από τα στοιχεία φαίνεται ότι και η συγκεκριμένη υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η έφεση των κατηγορουμένων έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: