Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σκέφτεται παραίτηση ο Βενιζέλος...




Πολιτικά αποσταθεροποιηµένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...
Tο µεγαλύτερο πρόβληµα για την κυβέρνηση Σαµαρά ακούει στο όνοµα Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο βασικός εταίρος του δικοµµατικού σχηµατισµού δείχνει να...
έχει βγει εκτός πολιτικού παιχνιδιού, γεγονός που µπορεί ανά πάσα στιγµή να οδηγήσει τη χώρα σε απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. «∆εν ελέγχει κανέναν», αναφέρουν µε νόηµα ακόµα και οι στενοί συνοµιλητές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, προβαίνοντας επί της ουσίας στην παραδοχή του υφιστάµενου προβλήµατος.

Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκτιµούν ότι ο κ. Βενιζέλος αδυνατεί να ελέγξει την Κοινοβουλευτική Οµάδα του, οπότε αργά ή γρήγορα θα επέλθει το (πολιτικά) µοιραίο. Στο εσωτερικό του κόµµατός του, ήδη, αναπτύσσεται κινητικότητα, που στοχεύει στην όσο το δυνατόν πιο σύντοµη αποµάκρυνση του υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Ολα αυτά τα γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ο Αντώνης Σαµαράς. Μάλιστα, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, στις αρχές της εβδοµάδας είχε την ευκαιρία να κάνει µια εκτενή συζήτηση µε τον κ. Βενιζέλο, στη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι δεν ελέγχει το Κίνηµα.

Αυτή τη στιγµή επικρατεί το απόλυτο µπάχαλο. Ο Κ. Σκανδαλίδης έχει αρχίσει να κινείται µε στόχο να ξυπνήσει την κοµµατική βάση του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Μωραΐτης δείχνει να εκδηλώνει φιλοδοξίες για την επόµενη ηµέρα και µια οµάδα υπό τον Γ. Παπανδρέου αναζητά το καινούργιο, έχοντας αποκοπεί πλήρως από την ηγεσία. Μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό, ο κ. Βενιζέλος πραγµατοποιεί συναντήσεις στο ΥΠ.ΕΞ., έχοντας εγκαταλείψει τη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι πιθανότητες να κρατηθεί µέχρι τις επόµενες εκλογές είναι ελάχιστες. Κι αυτό γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είναι πολιτικά και προσωπικά αποσταθεροποιηµένος. ∆εν τον ακούει κανείς και µέρα µε τη µέρα µειώνεται η όποια επιρροή διατηρούσε στο κοµµατικό ακροατήριο. Πλέον, συνοµιλεί πιο συχνά µε τον πρωθυπουργό από ό,τι µε τους βουλευτές του. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι η κυβέρνηση δεν µπορεί να εναποθέτει τις ελπίδες της στον κ. Βενιζέλο. Απεναντίας, ένας αποσταθεροποιηµένος εταίρος µπορεί να βάλει σε περιπέτειες την κυβέρνηση. Αυτό, εκτός από τον Αντ. Σαµαρά, το γνωρίζουν και οι εταίροι µας, οι οποίοι για πρώτη φορά αφήνουν ανοικτό το παράθυρο της πρόωρης εκλογικής αναµέτρησης.

ΥΓ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται ακόµη και την παραίτηση από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: