Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Προσπάθεια συνεννόησης Κρίσιμο ραντεβού Αρβανιτόπουλου - Πελεγρίνη το Σάββατο


Κρίσιμο ραντεβού Αρβανιτόπουλου - Πελεγρίνη το Σάββατο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κρίσιμη συνάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα έχουν στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Την Παρασκευή ο Κ.Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα.

Πάντως, τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ όσο και του ΕΜΠ εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη.

Την Παρασκευή η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής «διαιτητών» μεταξύ πανεπιστημίων και κυβέρνησης.

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει για άλλη μία φορά τη σταθερή θέση της να επαναλειτουργήσει πλήρως το Ίδρυμα» τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Όπως αναφέρεται, συγκροτείται επιτροπή υπό τον Πρύτανη, από τα μέλη της Συγκλήτου κ. Θ. Φορτσάκη Πρόεδρο της Νομικής Σχολής, Αθ.- Μ. Δημόπουλο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και Ελ. Καραμαλέγκου Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, προκειμένου «να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, έτσι ώστε με παρέμβασή τους να οριστεί διαμεσολαβητής που θα συζητήσει με τα δύο μέρη προς άρση του απόλυτου αδιεξόδου και με σκοπό να λειτουργήσει το Ίδρυμα με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα».

Παράλληλα, η Σύγκλητος σημειώνει ότι «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και σημειώνει πως «υπό αυτές τις συνθήκες αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος».

«Τα μέλη της Συγκλήτου εμμένουν στην απόφασή τους να θέσουν στη διάθεση του Πρύτανη τις παραιτήσεις τους, παρά την άρνηση του Πρύτανη να τις αποδεχθεί» καταλήγει το κείμενο.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η συνεδρίαση της Συγκλήτου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα. Σε ανακοίνωση διδασκόντων στο Πολυτεχνείο αναφέρεται ότι η Σύγκλητος επαναβεβαιώνει ότι «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενη εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και ότι «η ίδια η Σύγκλητος αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: