Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Χωρίς περιθώρια καταχρήσεων» Κομισιόν για πλειστηριασμούς: Ζητούμενο η προστασία των αδύναμων


Κομισιόν για πλειστηριασμούς: Ζητούμενο η προστασία των αδύναμων
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, επανέλαβε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ.

Ερωτηθείς, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, για το ζήτημα των πλειστηριασμών ανέφερε ότι ένα από τα ουσιαστικά σημεία για να υπάρξει συμφωνία είναι η προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Όπως σημείωσε, το ζήτημα θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ πρόσθεσε ότι προς το παρόν τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες με τις ελληνικές Αρχές θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως.

Ο κ. Ο' Κόνορ επανέλαβε, επίσης, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμα «ανοιχτά ζητήματα».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου το νούμερο 2 του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Γκαμπριέλε Τζούντιτσε δήλωσε: «Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα άρει την απαγόρευση των πλειστηριασμών και θα βρει τρόπο να στηρίξει τα φτωχά νοικοκυριά».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα αξιολόγηση, είπε πως οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται επί ενός συνόλου πολιτικών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της εν εξελίξει αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

«Σημειώνεται πρόοδος, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα ανοικτά θέματα που χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες» τόνισε και επανέλαβε πως οι επικεφαλής της τρόικα θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε εύθετο χρόνο, αλλά όχι πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος εστίασε στο σκέλος των εσόδων και στην ανάγκη να υπάρξουν περαιτέρω προσαρμογές και πρόοδος στον τομέα της φορολογικής συμμόρφωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: