Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Καταψήφισε τον ΕΝΦΙΑ Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Βύρων Πολύδωρας


Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Βύρων Πολύδωρας
Με την ομιλία του στη Βουλή, ο Β.Πολύδωρας είχε αφήσει να διαφανεί η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο Βύρων Πολύδωρας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Νωρίτερα, ο κ. Πολύδωρας εμφανίστηκε εκτός κομματικής γραμμής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Από την Παρασκευή, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Πολύδωρας είχε αφήσει να διαφανεί η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία.
Ειδικότερα, χαρακτήρισε το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα», ενώ υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πως «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη».
Σε έντονο ύφος υπογράμμισε πως «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ' το χαράτσι ως βάσιν εκτιμήσεως».

Επίσης, αμφισβήτησε την επιχειρηματολογία του κόμματός του, ότι αντίστοιχοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, χαρακτηρίζοντας τον ΕΝΦΙΑ «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν» και υποστηρίζοντας πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν από τη φορολογία των off shore εταιρειών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: