Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Απολογήθηκε στον ανακριτή Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το στέλεχος του ΤΤ, Μ.Βαρότσης


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το στέλεχος του ΤΤ, Μ.Βαρότσης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΤΤ, Μ.Βαρότσης.

Ο Μ.Βαρότσης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απολογήθηκε στον ανακριτή της υπόθεσης.

Εκτός από την εγγύηση, στον κατηγορούμενο επιβλήθη απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Την Τρίτη ο ανακριτής Γ.Ανδρεάδης θα μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δημήτρης Κοντομηνάς, προκειμένου να ακούσει την απολογία του επιχειρηματία.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή κ. Ανδρεαδη απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων, στο οποίο φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Υποστηρίζει δε ότι όταν χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια η οικονομική εικόνα της χώρας ήταν εντελώς διαφορετική και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο κ. Βαρότσης εμφανίζεται να ήταν ένα από τα τρία στελέχη της τράπεζας που εισηγήθηκαν την εξαγορά του 50% της Bestline, εταιρείας συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, από το ΤΤ, για την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η εν λόγω εξαγορά ζημίωσε το ίδρυμα με περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε υποεπιτροπή Αξιολόγησης Επενδύσεων, η οποία το 2009 βεβαίωσε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συμφερόντων του κ. Κοντομηνά εμφανίζουν «ικανοποιητική εικόνα» με «αποδεκτό κίνδυνο», χωρίς ωστόσο να παραθέτουν τους σχετικούς δείκτες.
Ο κ. Βαρότσης, τέλος, εμπλέκεται και στις χορηγήσεις επισφαλών δανειοδότησεων στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιαδη και των καταζητούμενων Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: