Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η "εν αναμονή κυβέρνηση" του Γιώργου και ο κύκλος των χαμένων Παπανδρεϊκών


Οι "πιστοί" του Γιώργου Παπανδρέου, που χάθηκαν στη μετάφραση των μνημονίων και τα σενάρια επιστροφής

Τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου δίνουν και παίρνουν.
Όλα έχουν ως χρονικό ορόσημο την επομένη των ευρωεκλογών, με τους «πιστούς» Παπανδρεϊκούς να καραδοκούν στη γωνία, αναμένοντας τα πρώτα exit polls που θα δώσουν – όπως λένε – το σύνθημα της …εσωκομματικής αντεπίθεσης!
Όσο για τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που το τελευταίο χρονικό διάστημα φρόντισε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του, δια της σιωπής, συντηρεί την σεναριολογία περί δυναμικής επιστροφής στα κομματικά πράγματα ή ακόμα και διεκδίκησης εκ νέου της καρέκλας του προέδρου.
Ακόμα και αν έτσι έχουν τα πράγματα, πολλοί αναρωτιούνται «ποιοι είναι η σκιά του Γιώργου;» και κυρίως «ποιες είναι οι εφεδρείες του;»
Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι πρόσωπα τα οποία ανέδειξε, στηρίχθηκε και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, σήμερα, είτε έχουν αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο, είτε έχουν αποκλειστεί από την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση, άλλοτε νούμερο δύο στην κυβέρνηση και το κόμμα, για τον οποίο όλοι προεξοφλούσαν ένα λαμπρό και «ηγετικό» μέλλον, σήμερα παρακολουθεί εξ αποστάσεων τα γεγονότα, από τον τόπο καταγωγής του την Πάρο, μετά την θυελλώδη αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ λόγω της λίστας Λαγκάρντ!
Στο σπίτι του, περιμένοντας τις δικαστικές αποφάσεις για την λίστα Λαγκάρντ που τον εμπλέκουν, βρίσκεται και ο άλλοτε Τσάρος της Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χωρίς την ασυλία της βουλευτικής ιδιότητας, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί στο υπόλοιπο Αττικής.
Ακόμα και ο Δημήτρης Δρούτσας – παιδί του Γιώργου - που ναι μεν εξελέγη ευρωβουλευτής, τώρα όμως με τη λήξη της θητείας του, αναζητά την επόμενη μέρα στην πολιτική σκηνή; ή την …διπλωματία.
Σε καλύτερη μοίρα ο Παύλος Γερουλάνος το όνομα του οποίου έπαιξε για την ευρωλίστα, μάλλον για να καεί, με τον ίδιο να απολαμβάνει τους καρπούς της επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης ιχθυοκαλλιέργειας στην Κεφαλονιά.
Υπάρχει όμως και μια επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, που η «τύχη» δεν της γύρισε την πλάτη.
Η Τίνα Μπιρμπίλη πρόσωπο που ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την «αργκό» της εξουσίας, αλλά «συμβιβάστηκε» -αρχικά – μετά την αποχώρησή της από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με μια θητεία στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και τώρα με μια  θέση στον ΟΗΕ...
Υπάρχουν και αυτοί που από τα υπουργικά έδρανα, άλλοτε ισχυροί παράγοντες εξελίξεων, σήμερα ιδιωτεύουν, όπως το ιστορικό στέλεχος Δημήτρης Ρέππας, ο Ντίνος Ρόβλιας που δεν έβαλε καν υποψηφιότητα και ασχολείται με τη δικηγορία, ο Σπύρος Κουβέλης που ασχολείται με το περιβάλλον, ο Σπύρος Βούγιας που γύρισε στα πανεπιστημιακά έδρανα διδασκαλίας, η άλλοτε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που κάποιοι την «χρεώνουν» ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ…, αλλά και ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Παπανδρέου Γιώργος Πεταλωτής που διατηρεί δικηγορικό γραφείο και ακούγεται περισσότερο με τις κατά καιρούς αναρτήσεις του στο διαδίκτυο υπέρ της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος.
Ακόμα και η σιδηρά υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπουλου δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α Αθήνας όπου το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μόνο τον Κώστα Σκανδαλιδη, σήμερα, έχει περιοριστεί να είναι επικεφαλής του Δικτύου και να συμμετέχει σε φόρουμ για την κεντροαριστερά.
Ωστόσο, δύο εν ενεργεία βουλευτές που «χρεώνονται» στο Παπανδρεϊκό μπλοκ, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραϊτης εξακολουθούν να βρίσκονται στις επάλξεις, στα βουλευτικά έδρανα και να μετέχουν στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να θεωρούνται από πολλούς ως έτοιμοι να αναλάβουν δράση αν τεθεί θέμα …ηγεσίας
!
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: