Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Eγκρίθηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης...


Κλιμάκωση του αντιπολιτευτικού αγώνα με στόχο εκλογές ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή, ο Αλέξης Τσίπρας



NEA ANAΡΤΗΣΗ

Έληξαν οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε το...
σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα για το ζήτημα των συμμαχιών έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, ενώ υπήρξαν και 7 αποχές.
Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της ΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για δύο στρατηγικές επιλογές ενώπιον των οποίων βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ."Η μία είναι να αφήσουμε την κυβέρνηση να βράσει στο ζουμί της μέχρι να πέσει σαν ώριμο φρούτο, κάτι όμως που μπορεί να μας πάει μέχρι το 2016 με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο και να δώσουμε τη μάχη σε άλλες συνθήκες. Η άλλη επιλογή είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να προκαλέσουμε συνθήκες κλιμάκωσης των αγώνων και να προκαλέσουμε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, εντός του 2014" σχολίασε και τάχθηκε υπέρ της δέύτερης.

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο για ένα ζήτημα πρωτίστως πολιτικό και σημείωσε ότι η αποτροπή εκλογής Προέδρου είναι σημαντική απόφαση που δεν μπορεί να γίνει σε κεντρικό και θεσμικό επίπεδο κορυφής, αλλά στη βάση πρωτοβουλιών, πολιτικών και κινηματικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ζήτημα σύστασης εξεταστικής για το θέμα των υποβρυχίων σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί σε βουλευτές άλλων κομμάτων για συνεργασία σε διάφορα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα.

Το σχέδιο απόφασης αναφέρει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης μπορούν να ανατραπούν με πρωτοβουλίες σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο που θα αποτρέπουν τις κυβερνητικές επιδιώξεις και προσθέτει ότι η προοδευτική αλλαγή στη χώρα δεν θα προέλθει από ανακατατάξεις στην κορυφή της πυραμίδας του πολιτικού σκηνικού, αλλά κυρίως στη βάση με τη συγκρότηση και ενεργοποίηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Οι κομματικές οργανώσεις καλούνται μέχρι τα μέσα Ιουλίου να αποτιμήσουν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και οι περιφερειακές οργανώσεις να προωθήσουν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών...
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: