Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς παρουσία της Αστυνομίας Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση 12 κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι


Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση 12 κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τη συναίνεση των ίδιων των Ρομά και χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, η κατεδάφιση των 12 μη κατοικήσιμων κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι για τα οποία υπάρχει εισαγγελική εντολή για την απομάκρυνσή τους έως την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί βέβαια η μεταφορά τους στην παλιά αμερικανική βάση στο όρος Πατέρα, με πρωτοβουλία του ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναζητεί εάν υπάρχει κάποιος χώρος που θα μπορέσει να φιλοξενήσει τελικά τους Ρομά, οι οποίοι μένουν στο συγκεκριμένο καταυλισμό εδώ και 40 χρόνια. Έτσι την Τρίτη κοινή συναινέσει των Ρομά συμφωνήθηκε η αναστολή μεταφοράς στα Μέγαρα για έξι μήνες μέχρι ο δήμαρχος Χαλανδρίου να βρει έναν άλλο χώρο τον οποίο να αποδέχονται οι Ρομά για την εγκατάστασή τους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποστηρίζει ότι ο οικισμός που έχει δημιουργηθεί «πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά, θα κατεδαφιστεί ολόκληρος ο καταυλισμός -που αποτελείται από 67 κτίσματα-, προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: