Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΤΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...


Σενάρια για επίσπευση των διαδικασιών της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας πυροδότησε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό...
Η περιγραφή των επόμενων κινήσεων, την οποία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να προηγηθεί της έναρξης της διαδικασίας για συνταγματική αναθεώρηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το επόμενο δεκαήμερο.


«Ψήφιση προϋπολογισμού, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση» είπε ο κ. Σαμαράς, με ορισμένους να αναφέρουν ότι η κρίσιμη διαδικασία της εκλογής ΠτΔ μπορεί να γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, μετά τη συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ή στις αρχές της επόμενης.

Την ίδια στιγμή, πηγές από το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της επίσπευσης της διαδικασίας. Σημειώνουν ότι, εάν στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει ο κ. Βενιζέλος με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών (10-11 Δεκεμβρίου) κλείσει το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους, τότε ενδεχομένως να ζητηθεί για την υπογραφή της η εκλογή του ΠτΔ.

Αυτό, όπως αναφέρουν, θα μεταφέρει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες εντός του επόμενου δεκαημέρου, αντί του ερχόμενου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_336.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: