Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το Grexit» Σαμαράς: Οι βουλευτές έχουν ευθύνη να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη


Σαμαράς: Οι βουλευτές έχουν ευθύνη να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του (φωτ. Nick Paleologos / SOOC)  
Αθήνα
Στην επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αφήσει τη χώρα να βουλιάζει στο κλίμα της αβεβαιότητας και έκανε λόγο για «μεγάλη ευθύνη» των βουλευτών, τονίζοντας ότι οι βουλευτές έχουν ευθύνη να κρατήσουν τη χώρα στην Ευρώπη.

«Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω. Καλούνται να αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές» είπε.

Κάποιοι τρομοκρατούν βουλευτές που θέλουν να συνταχθούν με τη βούληση του λαού και ανέφερε ότι πρόεδρος μικρότερου κόμματος «συμμαχεί με αυτούς που λίγους μήνες πριν κατήγγειλε ως επικίνδυνους», πρόσθεσε.

«Ορισμένοι διαδίδουν φήμες ότι στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς» επισήμανε, τονίζοντας ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στην τρίτη ψηφοφορία. Χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Στ.Δήμα «εξαιρετική».

Είπε ότι εάν δεν υπάρχει Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η χώρα βρίσκεται στον «αέρα». «Τις επόμενες ημέρες θα κριθούμε όλοι» τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο λαός δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε μία εκλογική αναμέτρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ανατροπής των επιτυχιών που έχουν γίνει στην Ελλάδα και βρίσκεται σε γραμμή ρήξης με την Ευρώπη, τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς είπε: «Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit» και ο  ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει. Τόνισε ότι αυτά που λέει η αξιωματική αντιπολίτευση προκαλούν φόβο παντού.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται μόνο τις δημοσκοπήσεις. «Παρατεταμένη εκλογική περίοδος ισοδυναμεί με παράλυση» πρόσθεσε και τόνισε ότι ο λαός θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές.

Επισήμανε ότι κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. «Δεν πρόκειται να τους περάσει. Τρία είναι τα όπλα μας: η επιτυχία μας, η αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και η ευθύνη».

«Βγάλαμε την πατρίδα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών» είπε ο πρωθυπουργός.
Η Ευρώπη αποφάσισε να μας στηρίξει στα πρώτα βήματά μας στη μετά μνημόνιο εποχή, είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε χωρίς να ληφθούν μέτρα επώδυνα.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: