Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Παπαρήγα: Η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με μια κυβερνητική πολιτική...


Αλ. Παπαρήγα: Η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με μια κυβερνητική πολιτική
«Η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με μια κυβερνητική πολιτική» υποστήριξε η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης κι επικρίνοντας τις αναφορές στην ...
ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού λόγω των πρώτων κυβερνητικών κινήσεων. «Ο λαός δεν χάνει την αξιοπρέπειά του λόγω λιτότητας, την κατακτά όταν διεκδικεί αυτά που δικαιούται» πρόσθεσε η Αλ. Παπαρήγα, ενώ άφησε αιχμές για τις συγκεντρώσεις υπέρ της κυβέρνησης.
Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ αμφισβήτησε το αυθόρμητο των συγκεντρώσεων αυτών κάνοντας λόγο για SMS στα κινητά, ενώ πήρε αποστάσεις από λογικές γεμίσματος πλατειών από πολίτες είτε ως αγανακτισμένοι, είτε ως «χειροκροτητές». Η Αλ. Παπαρήγα αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κωλοτούμπες κι ότι το πρόγραμμά της ήταν καθαρό ήδη από την προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας μόνο την απογύμνωση του προγράμματος αυτού από συνθήματα.
Παράλληλα, η γ.γ. επέκρινε την έλλειψη αναφορών του πρωθυπουργού στα ζητήματα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά και τις προθέσεις συμμαχιών με κέντρα πέρα από Γερμανία παρατηρώντας ότι όσες κυβερνήσεις βασίζονται «είτε στις πλάτες του ενός ιμπεριαλιστή, είτε του άλλου» καταλήγουν «κυβερνήσεις-πιόνια» ανεξαρτήτως των προθέσεών τους.
Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε ότι ένιωσε «αγανάκτηση» με την επιλογή του Μανώλη Γλέζουν να συγκρίνει τον λόγο του πρωθυπουργού με το γράμμα Ζαχαριάδη το 1940 κι υπενθυμίζοντας την παροιμία για την μυλωνού που βάζει στην ίδια μοίρα τον άνδρα της με τους πραματευτάδες.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: