Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Αύριο στο Eurogroup δεν θα βρίσκεται ο Βαρουφάκης, θα είναι όλη η Ελλάδα


Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται η διαδικασία της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
tsipras0711
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση πριν καν ορκιστεί καλείται να διαχειριστεί μια τόσο δύσκολη διαπραγμάτευση», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του προσθέτοντας παράλληλα πως «για πρώτη φορά κυβέρνηση πριν καλά καλά αναλάβει δέχεται τόσο ισχυρές πιέσεις και εκβιασμούς». ενώ όπως είπε «μια κυβέρνηση πριν καν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής έχει κερδίσει μια πρωτοφανή εμπιστοσύνη και αποδοχή από την ελληνική κοινωνία». «Εμείς δεν έχουμε άλλη δύναμη, δε μας στηρίζουν άλλοι παράγοντες μέσα και έξω από τη χώρα». Επιπρόσθετα μίλησε και για τις διαδηλώσεις στήριξης στην Αυστρία λέγοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε αποδοχή και εμπιστοσύνη στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.».
Αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup επεσήμανε ότι σε αυτό δε θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκεται η Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά αύριο θα βρίσκονται τα έκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που έχουν ελπίδα, προσδοκία για μια καλύτερη προοπτική γι' αυτό τον τόπο».
Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, είπε ο κ. Τσίπρας «θα μας ζητάνε και θα απαιτήσουν να μη γυρίσουμε πίσω για άλλη μια φορά με το κεφάλι σκυμμένο». «Η Ελλάδα δε μπορεί να γυρίσει πίσω στην εποχή των μνημονίων και της υποτέλειας. Θα είναι σα να αποδεχόμαστε ότι η δημοκρατία δεν έχει κανένα νόημα στον τόπο που γεννήθηκε. Ποιος μπορεί να ζητάει από μια κυβέρνηση να αποδεχθεί ότι ο λαός της δεν είναι κυρίαρχος».
Ξεκαθάρισε μάλιστα ο πρωθυπουργός ότι όσοι επενδύουν σε σενάρια παρένθεσης κάνουν τεράστιο λάθος. «Στις 25 του Γενάρη δεν ηττηθήκανε απλά πολιτικά είχαμε το τέλος ενός πολιτικού καθεστώτος».
«Είμαστε ο πιο φιλοευρωπαϊκός εταίρος για μια ισότιμη Ευρώπη όχι για μια Ευρώπη ενοικιαστών και ιδιοκτητών. Προφανώς και σεβόμαστε το ειδικό βάρος κάποιων εταίρων μας που αποτελούν την ατμομηχανή της Ευρώπης όπως η Γερμανία». Επίσης υποσχέθηκε ότι η αποτυχία της νέας κυβέρνησης δεν πρόκειται να ανοίξει το δρόμο της δικής τους επιστροφής ότι και να γίνει ανήκουν στην ιστορία και η ιστορία τους κρίνει αυστηρά.
Ακόμη ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σημείο ιστορικής καμπής για την Ευρώπη «τις επόμενες μέρες αυτό που θα κριθεί είναι αν η Ευρώπη μπορεί να κρατήσει τη συνοχή της ή θα δώσει τη θέση της σε μία Ευρώπη του διχασμού - της τιμωρίας. Και η μικρή Ελλάδα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι αυτή που υπερασπίζεται στην Ευρώπη».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: