Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Είναι ο υπουργός με το προβληματικό πόθεν έσχες; Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Σταθάκης που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό


Εκτάκτως μετέβη αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης,ο οποίος είχε 40λεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
stathakis
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν επρόκειτο για προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Σταθάκη με τον πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο υπουργός Οικονομίας αποχώρησε εσπευσμένα από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συνεδρίαζε η διυπουργική επιτροπή για τις τράπεζες και το ΕΣΠΑ, προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα και κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν είναι ο υπουργός, που δεν έχει δηλώσει ποσό περίπου ενός εκατ. ευρώ στο «πόθεν έσχες» του, περιορίστηκε να δηλώσει πως θα λάμψει η αλήθεια.  Σε ερώτηση αν πρόκειται να παραιτηθεί, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή «πόθεν έσχες» και το θέμα θα διευθετηθεί.  «Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον κ. Σταθάκη  να έχει πρόβλημα με την δήλωση «πόθεν έσχες» στην οποία τα πολιτικά πρόσωπα δηλώνουν τις καταθέσεις, τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους και τις μετοχές που πιθανώς κατέχουν. Μάλιστα αναφέρουν ότι λόγω της εμπλοκής αυτής ο υπουργός Οικονομίας το τελευταίο διήμερο είχε συνεχείς επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μετέβη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες και επιχείρησε να τακτοποιήσει το πρόβλημα με το «κενό» του ποσού περίπου ενός εκατ.ευρώ στη δήλωσή του.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: