Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Διαψεύδουν Ρωσία και Αίγυπτος Τζιχαντιστές: Εμείς καταρρίψαμε το ρωσικό αεροσκάφος


Μια αιγυπτιακή εξτρεμιστική ομάδα η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο για κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.
airbus
«Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν» ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε «αντίποινα» για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.
Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq, ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Reuters.
Πάντως, αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας νωρίτερα έκαναν λόγο για τεχνική βλάβη, που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους.
Από την πρώτη επισκόπηση στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus στο Σινά, φαίνεται ότι το αεροσκάφος της εταιρίας Kogalymavia κατέπεσε πιθανότατα λόγω τεχνικού προβλήματος, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόρειο Σινά.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: