Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων - Τι προβλέπει ο νόμος Ακυρώθηκε η μετακίνηση του Μ. Σφακιανάκη-Παραμένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις ενώ ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης είχε προσφύγει κατά της μετακίνησής του.
sfak
Ακυρώθηκε η μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» και επομένως παραμένει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στην θέση του προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, από το Αρχηγείο ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των ταξίαρχων και αναμένονται οι τοποθετήσεις των αστυνομικών διευθυντών.
Νωρίτερα με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης είχε ζητήσει την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.
Τι λέει το άρθρο 18:
Άρθρο 18 του Π Δ 100/2003
Προσφυγή.

1. Η διαταγή μετάθεσης κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο αμέσως με αποδεικτικό. Κάθε μετατιθέμενος δικαιούται όπως εντός ανατρεπτικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την επομένη της κοινοποίησης υποβάλει ιεραρχικά αίτηση ακύρωσης ή τροποποίησης ή αναστολής της διαταχθείσας μετάθεσης. Νέα αίτηση είναι απαράδεκτη.
2. Η υποβολή αίτησης έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρις ότου κοινοποιηθεί στον αιτούντα η απάντηση επί του αιτήματος του.
3. Επί των αιτημάτων αναστολής, ακύρωσης ή τροποποίησης αποφασίζει το όργανο που εξέδωσε την απόφαση το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την ημερομηνία που θα περιέλθει η αίτηση σ' αυτό.
4. Σε περίπτωση χορήγησης αναστολής διαταχθείσας μετάθεσης, η αναστολή δεν δύναται να υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της διαταγής αναστολής, χωρίς να δύναται να παραταθεί.
5. Σε περίπτωση ακύρωσης ή τροποποίησης διαταχθεισών μεταθέσεων αξιωματικών, το συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει και νέες μεταθέσεις προς κάλυψη των δημιουργούμενων κενών θέσεων.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: