Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Τροπολογία στην Βουλή για μεγαλοοφειλέτες από την κυβέρνηση...


Τροπολογία με οσμή σκανδάλου στην Βουλή για μεγαλοοφειλέτες από την κυβέρνησηΒουλευτική τροπολογία που προκαλεί προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς προτείνει ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων μεγαλοοφειλετών με διπλασιασμό των δόσεων για την...
ρύθμιση των υποχρεώσεών τους έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης που την ενέταξε στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο παραπέντε της σχετικής ψηφοφορίας.

Την ρύθμιση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Κωνσταντίνος Μορφίδης που προτείνουν «Βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις» έναντι 12 δόσεων που προβλέπει το ισχύον καθεστώς ή 24  εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία.

Οι κ.κ. Μηταφίδης και Μορφίδης επικαλούνται προβλήματα που δημιούργησαν τα capital controls.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταφίδης υποστήριξε ότι «Η τροπολογία έχει επείγοντα χαρακτήρα για να εισπράξει το Δημόσιο οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις τελωνιακές αρχές. Οι οφειλές προέρχονται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Δεν μπορούσαν να τις καταβάλλουν οι επιχειρήσεις λόγω τραπεζικής αργίας. Με την ρύθμιση λύνεται αυτό το ζήτημα».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και το γεγονός ότι πέραν του διπλασιασμού των δόσεων προτείνουν και την υπο προϋποθέσεις άρση ενδεχόμενης κατάσχεσης. «Για τις περιπτώσεις αυτές, μετά την υπαγωγή των οφειλών στη ρύθμιση, οι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αίρονται, μετά από αίτηση του οφειλέτη, αφού εξοφληθεί το τρία τοις εκατό (3%) της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η τροπολογία των δύο βουλευτών, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: