Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες



ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ





Καλό μεσημέρι. Ξεκίνησαν σήμερα οι συναντήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τους κοινωνικούς φορείς.

Ο κ. Παπανδρέου και τα αρμόδια πολιτικά στελέχη του Κινήματος συναντήθηκαν ήδη με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, με το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, ενώ ολοκληρώνεται η συνάντηση με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και θα ακολουθήσει μια συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αύριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τα Προεδρεία της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ.

Στις σημερινές συναντήσεις, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και, βέβαια, μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Αναφέρθηκε στην τραγωδία των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει και, ότι το κόστος βέβαια είναι πολύ μεγάλο για τη χώρα, και οι ευθύνες της κυβέρνησης τεράστιες.

Και βέβαια, επεσήμανε ότι είναι καιρός αυτή η τραγωδία να αποτελέσει και την «κόκκινη γραμμή», για να γίνουν μεγάλες τομές και αλλαγές, όπως εξάλλου είπε και στη χθεσινή του παρέμβαση.

Στην οικονομία έχουμε μπει σ' έναν φαύλο κύκλο. Ήδη, ήμασταν απροετοίμαστοι πριν την ύφεση, με πολιτικές αναποτελεσματικές, πολιτικές σπάταλες και πελατειακές και, μπαίνοντας στην ύφεση έγιναν πολύ μεγάλα λάθη, με την αύξηση των φόρων και με πολιτικές που επιβάρυναν περαιτέρω μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμπόρους, εργαζομένους. Αντί να υπάρξει μια σοβαρή πολιτική στήριξης της ρευστότητας, οδηγηθήκαμε στη σημερινή ασφυξία στις επιχειρήσεις και στην υπερχρέωση των νοικοκυριών. Έχουμε φτάσει κοντά στη στάση πληρωμών στην αγορά.

Αντί για περισσότερες δημόσιες επενδύσεις, έχουμε καθυστέρηση στο ΕΣΠΑ. Είναι προφανές ότι η χώρα χάνει ευκαιρίες και πρέπει σήμερα να κάνει μια νέα αρχή.

Χρειάζεται στήριξη της οικονομίας με μέτρα ανασύνταξης, η οικονομία χρειάζεται οξυγόνο με άλλα λόγια. Και βέβαια, χρειάζεται μεσοπρόθεσμα ένας νέος προσανατολισμός της οικονομίας, στο πλαίσιο και στους άξονες που έχουμε ήδη διαμορφώσει, της πράσινης ανάπτυξης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Αυτή την προσπάθεια θα ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ μετά τις επόμενες εκλογές, την προσπάθεια ανασύνταξης της χώρας, γιατί έχει έρθει η ώρα για μεγάλες ανατροπές. Ανατροπές σ' ένα σύστημα που ανέχεται την ατιμωρησία, επιβραβεύει την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και δεν δημιουργεί συνθήκες για να ξεδιπλωθεί η δημιουργικότητα του Έλληνα, ν' αυξηθεί ο πλούτος σ' αυτή τη χώρα και να διανέμεται βέβαια και πιο δίκαια.



***



Επιστρέφω τώρα στο μείζον θέμα των ημερών, που είναι βέβαια οι πυρκαγιές. Χθες, όπως είδατε, υπήρξε μια παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στην παρέμβαση αυτή, εξήγησε ο Πρόεδρος τη στάση του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες και, βέβαια, είπε πως είναι η ώρα ν' αναζητήσουμε τις ευθύνες.

Αναφέρθηκε σ' ένα τριπλό καθήκον: Πρώτον, ν' αξιολογηθούν τα αίτια και να καταλογισθούν οι ευθύνες γι' αυτή τη σύγχρονη τραγωδία. Κι εδώ βεβαίως, θύμισε αυτό που θυμόμαστε όλοι μας, που είναι ότι το 2007, σε μια αντίστοιχη τραγωδία, δεν υπήρξε καν πόρισμα για να μάθουμε τι ακριβώς έφταιγε.

Δεύτερον, να υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και της παραγωγικής βάσης που καταστράφηκε. Και τρίτον, να κάνουμε τις απαραίτητες ριζικές τομές, που θα αποκλείσουν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον.

Γιατί είναι απολύτως σαφές ότι η τραγωδία των τελευταίων ημερών πρέπει ν' αποτελέσει το τέλος μιας εποχής. Πρέπει να είναι η απαρχή μιας διαφορετικής λογικής για τη διαχείριση του περιβάλλοντός μας, για τη διαχείριση μεγάλων καταστροφών, όπως είναι οι πυρκαγιές. Μίλησε λοιπόν για μια συγκροτημένη πολιτική πρόληψης, για ένα σχέδιο διάσωσης στην Αττική, όπου βεβαίως οι ορεινοί όγκοι πρέπει και θα είναι δάσος, στο πλαίσιο μιας πολιτικής πράσινης ανάπτυξης.

Με βάση αυτό το πλαίσιο το οποίο έθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχαμε σήμερα μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου, την οποία παρακολουθήσατε, από τους αρμόδιους πολιτικούς εκπροσώπους, τον κ. Καστανίδη και τον κ. Κουβέλη, μία πιστεύουμε νηφάλια και εμπεριστατωμένη κριτική των πεπραγμένων, και θα ακολουθήσουν, την επόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της Αττικής.



***



Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι και να είναι σαφές σε όλους: Είναι υποχρέωσή μας να ελέγχουμε την κυβέρνηση. Όπως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να κυβερνά. Η υποχρέωση της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την κυβέρνηση για τα λάθη και για τις παραλείψεις της. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προστατεύει την περιουσία των πολιτών και το περιβάλλον, κάτι που δεν καταφέρνει πάρα πολύ καλά.

Υποχρέωση δική μας είναι, όταν κάτι δεν πάει καλά, να το λέμε. Να μη συγχέει κανένας τη στάση μας κατά τη διάρκεια της φωτιάς, που ήταν μια στάση συμπαράστασης στη δουλειά που γινόταν από τους πυροσβέστες, από τους εθελοντές κι από τους κατοίκους, με το αυτονόητο καθήκον μας να μιλήσουμε αφ' ότου έσβησαν οι φωτιές.

Αυτά τα οποία ακούμε από το στόμα του κυβερνητικού εκπροσώπου κι από άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είναι όχι απλώς απαράδεκτα, αλλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών.

Ακούσαμε σήμερα απ' τον κ. Αντώναρο ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει το λαϊκισμό στο DNA του».

Η Νέα Δημοκρατία, στο δικό της DNA, έχει την ανικανότητα, έχει τη φαυλότητα, έχει την αναλγησία.

Έχουν σβήσει οι φωτιές και δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος να πει μια συγνώμη, να πει «κάτι δεν έγινε καλά ρε παιδιά, έπρεπε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά». Κανένας δεν είχε το πολιτικό θάρρος να βγει και ν' αναλάβει ευθύνες, κανένας δεν είχε το φιλότιμο να το κάνει αυτό. Και έχουν το θράσος σήμερα να βγαίνουν και να επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, έχουν καταλάβει ποιος έχει τις ευθύνες και κρίνουν πάρα πολύ αυστηρά αυτή την κυβέρνηση.



***



Ολοκληρώνω με μια αναφορά σ' ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός σήμερα, που είναι το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ. Είχαμε έναν νεκρό και 4 τραυματίες. Κατ' αρχάς, να ξεκινήσω εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του νεκρού εργαζόμενου, τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και στις οικογένειές τους, και να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά.

Να θυμίσω ότι στις 2 Αυγούστου είχαμε, μετά από ένα παρόμοιο θανατηφόρο ατύχημα, εκδώσει μια ανακοίνωση την οποία ολοκληρώναμε λέγοντας: «Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει άμεσα να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το σημερινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη». Δεν έχει καν κλείσει ο μήνας κι έχουμε άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα στην ίδια επιχείρηση.

Ποιος θ' απολογηθεί γι' αυτό στην οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του; Είναι προφανές ότι εδώ και χρόνια, μ' αυτή την κυβέρνηση, η εταιρεία αυτή έχει αφεθεί στην τύχη της, έχει καταληστευτεί και είναι προφανές ότι δεν τηρούνται στοιχειώδεις αρχές ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι, πριν από μία εβδομάδα, είχαν προειδοποιήσει για το σημερινό ατύχημα, είχαν προειδοποιήσει και παρ' όλα αυτά συνέβη, διότι κανένας δεν έδωσε σημασία. Η ασφάλεια των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι θυσία στο βωμό της ιδιωτικοποίησης αυτής της εταιρείας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να σας ρωτήσω, μετά και την κριτική που ασκείτε στην κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική εάν θεμελιώνετε αίτημα για πρόωρες εκλογές με βάση αυτή την κριτική σας.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αίτημα για πρόωρες εκλογές έχει θεμελιωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Μ. ΜΙΧΑΗΛ: Κατ' αρχήν να σας ρωτήσω εάν εσείς συνδέετε τα δύο τραγικά συμβάντα στη «ΛΑΡΚΟ», πριν ένα μήνα περίπου και σήμερα, με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που η κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά. Δεν λέω ότι έγιναν εξαιτίας, αλλά το γεγονός ότι έχει αφεθεί στην τύχη της μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί, προφανώς μπορεί να έχουμε και άλλα ατυχήματα μέχρι να βρεθεί ο καινούργιος ιδιοκτήτης.

Και το δεύτερο που θέλω να σας ρωτήσω, είναι αν εσείς σαν ΠΑΣΟΚ συμφωνείτε στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ή ζητάτε να σταματήσει τώρα η διαδικασία αυτή.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ως προς το δεύτερο, εμείς έχουμε μιλήσει για ένα δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και σ' αυτό μένουμε.

Ως προς το πρώτο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουμε αν δεν κάνω λάθος 4 ή 5 νεκρούς στην επιχείρηση αυτή. Έχουμε μία συστηματική απαξίωσή της και είναι προφανές ότι δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας.

Το αν αυτό γίνεται για να οδηγηθεί η εταιρεία σε ιδιωτικοποίηση ή όχι, μένει να κριθεί. Εμείς, πάντως, παρατηρούμε ότι αυτή τη στιγμή, στο βωμό της ιδιωτικοποίησης και ενόψει ιδιωτικοποίησης, έχουμε αυτά τα συμβάντα και γι' αυτά δεν απολογείται κανένας.

ΣΤ. ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Χθες λάβατε την απάντηση των δικηγόρων του κ. Χριστοφοράκου, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Πώς την σχολιάζετε, κ. εκπρόσωπε;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κατ' αρχάς, είναι μια απάντηση σε ένα πολύ - θα έλεγα - κανονικό τόνο και, το λέω αυτό, γιατί τις ημέρες που στείλαμε την επιστολή, είχαν ακουστεί από διάφορες πλευρές διάφορα τραγελαφικά για την επιστολή μας.

Η απάντηση αυτή επιβεβαιώνει το ορθό της κίνησής μας. Με την απάντηση αυτή, είναι σαφές ότι προκύπτει, ότι ο κ. Χριστοφοράκος ή τουλάχιστον οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου δεν μπορούν να προσκομίσουν στοιχεία. Για μας, είναι αρκετά σαφές αυτό.

Και επαναλαμβάνουμε το ερώτημα, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν σήκωσε αυτό το γάντι, πράγμα που κάναμε εμείς. Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αναρωτιέμαι πώς αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία.

Δ. ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Πώς κρίνετε κ. εκπρόσωπε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους πυροπαθείς και για την περιοχή γενικότερα;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Το πρόβλημα πάντα με την αναγγελία των μέτρων δεν είναι απλώς να κρίνει κανείς κατά πόσο κάποια απ' αυτά είναι σωστά ή όχι. Κάποια απ' αυτά είναι αυτονόητα: η αναδάσωση, οι αποζημιώσεις. Αλίμονο εάν δεν έβγαινε η κυβέρνηση την επόμενη μέρα να τα ανακοινώσει αυτά.

Το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία. Και αυτή η κυβέρνηση έχει πλέον απολέσει την αξιοπιστία της, μεταξύ άλλων και για θέματα πυρκαγιών, πριν από δύο χρόνια, το 2007, καθώς βλέπουμε τι συνέβη στη συνέχεια στις πληγείσες περιοχές.

Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη, ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κάνει το τιτάνιο έργο αναδάσωσης της Αττικής, προστασίας του περιβάλλοντός της, προστασίας των ορεινών όγκων, πραγματικού ελέγχου των καταπατήσεων. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε σ' αυτή την κυβέρνηση.

Γ. ΜΗΛΙΩΝΗΣ: Στη χθεσινή του παρέμβαση ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο ότι πρέπει να αλλάξει η εποχή κλπ. Υπάρχουν δημοσιεύματα όλες αυτές τις μέρες που αποδεικνύουν, ότι και με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια πολιτική δασών τέτοια που επέτρεψε καταπατήσεις, πυρκαγιές ενδεχομένως κλπ. Υπάρχει κάποιο σχόλιο, δηλαδή έχετε να πείτε κάτι για την πολιτική που έχετε ακολουθήσει;

Και ένα δεύτερο συναφές: Στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος περιλαμβάνεται και η επιχειρηματικότητα στα δάση;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κατ' αρχάς, να ξεκινήσω από το τελευταίο. Η σύντομη και εύκολη απάντηση είναι, προφανώς, όχι. Επιχειρηματικότητα στα δάση, όχι. Το δάσος είναι δάσος και πρέπει να παραμείνει δάσος.

Τώρα, ως προς το πρώτο. Να κάνουμε μια διάκριση. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών, δηλαδή την έλλειψη πρόληψης και την αναποτελεσματική καταστολή. Νομίζω πως κάθε πολίτης έχει καταλάβει πολύ καλά, ότι το 2004 παραδόθηκε μία Πυροσβεστική και ένας κρατικός μηχανισμός, σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' αυτή όπου είναι σήμερα, ότι διαλύθηκε με άλλα λόγια τα τελευταία χρόνια, και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις πυρκαγιές αυτές.

Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας, πλην ίσως του κ. Αντώναρου και γενικώς της κυβέρνησης, που να έχει αμφιβολίες γι' αυτό. Και μερικοί και μέσα από την κυβέρνηση, κι αυτοί το πιστεύουν.

Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και των κανόνων που ισχύουν είναι πολύπλοκο. Το ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις του πήραν μία σειρά από μέτρα για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν ακριβώς αυτή την προστασία και να μειώσουν τις καταπατήσεις.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα σωστά. Και σίγουρα, είναι εντελώς διαφορετική η σημερινή κατάσταση, εντελώς διαφορετική η πίεση κάτω από την οποία βρίσκεται η Αττική, εντελώς διαφορετικό το σημερινό περιβάλλον στην Αθήνα και στα περίχωρά της. Σε ένα νέο περιβάλλον, χρειάζονται και νέες πολιτικές.

Εμείς, γι' αυτές τις νέες πολιτικές μιλάμε, και αυτές θα προτείνουμε τις επόμενες μέρες, και αυτές εντάσσονται σε μία λογική που έχουμε εδώ και καιρό κάνει κεντρικό στοιχείο του προγράμματός μας, που είναι η πράσινη ανάπτυξη.

ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ: Στις σημερινές του συναντήσεις ο κ. Παπανδρέου απ' ό,τι μάθαμε και καταλάβαμε, άκουσε και κάποια αιτήματα των εκπροσώπων των κλάδων. Ποια είναι η τοποθέτησή του απέναντι για παράδειγμα στο αίτημα για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ή τα συναφή που είπε ο κ. Αρμενάκης;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θα έχετε τις συγκεκριμένες θέσεις μας για όλα τα αιτήματα των φορέων αυτών, ακούγοντας την τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και, βεβαίως, τις απαντήσεις που θα δώσει στη συνέντευξη Τύπου.

Εγώ γενικώς να πω, ότι η θέση μας για πολλά απ' αυτά τα ζητήματα, είναι γνωστή από το παρελθόν. Δεν είμαστε για παράδειγμα υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές και δεν έχει αποδειχθεί ότι η επέκταση του ωραρίου το Σάββατο μέχρι τις 8 έχει βοηθήσει.

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο γύρω από την λειτουργία του εμπορίου, έχουμε επιχειρηματολογήσει γι' αυτό, έχουμε κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις, και οι αρμόδιοι πολιτικοί εκπρόσωποι, είμαι σίγουρος ότι, θα είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μ. ΜΙΧΑΗΛ: Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε ορισμένα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει πρόθεση, τουλάχιστον αυτό λένε τα δημοσιεύματα, του Ανακριτή που κάνει την έρευνα για την υπόθεση της SIEMENS να διαβιβάσει στη Βουλή τα στοιχεία που φέρεται ο κ. Χριστοφοράκος να κατέθεσε στη Γερμανική Δικαιοσύνη εμπλέκοντας το μακαρίτη Βαρθολομαίο και τον κ. Γείτονα.

Το ΠΑΣΟΚ επ' αυτού έχει να κάνει κάποιο σχόλιο;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υποθέτω πως αναφέρεστε σε κάτι που διάβασα κι εγώ σε κάποιο blog.

Μ. ΜΙΧΑΗΛ: Όχι, υπάρχουν και χθεσινά και προχθεσινά δημοσιεύματα του δικαστικού ρεπορτάζ, ότι ο Ανακριτής θα διαβιβάσει στη Βουλή, αφού εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα τα νέα στοιχεία, τα οποία τίθενται στη διάθεσή του, το γράψανε Κυριακάτικες εφημερίδες δηλαδή, από την πλευρά της Γερμανικής Δικαιοσύνης εικάζω.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είναι ενδιαφέρον αυτό που λέτε, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει τη διερεύνηση της περιόδου μετά το 2004, κάτι που μέχρι τώρα έχει αρνηθεί πεισματικά. Να θυμίσω ότι τρεις φορές έχει αρνηθεί την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχουμε υποβάλει.

Εμείς έχουμε μία θέση αρχής και είναι: όλα στο φως. Είμαστε ανοιχτοί και επιθετικοί σε όλα. Αυτή, λοιπόν, είναι και η στάση μας απέναντι σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Εδώ είμαστε, είμαστε ανοιχτοί σε όλα και ζητάμε τη διερεύνηση για όλες τις περιόδους.

Δ. ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Στις πολιτικές που υπόσχεστε για την προστασία των δασών να υποθέσουμε ότι περιλαμβάνεται και το γκρέμισμα αυθαιρέτων ή αυστηρά πρόστιμα στους καταπατητές δασικών εκτάσεων;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Περιλαμβάνεται η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας που αφορά τα αυθαίρετα. Άρα, ναι.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: