Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Τρακτέρ σε εθνική Αθηνών-Λαμίας, Εγνατία και τελωνεία

Στους δρόμους έβγαλαν τα τρακτέρ οι αγρότες από την Παρασκευή. Το χορό των κινητοποίησεων άνοιξε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο αγροτών. Τη Δευτέρα μπαίνουν οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που πρόσκειται στο ΚΚ, και την Τετάρτη, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που πρόσκεινται στη ΝΔ.

Τα σημεία των αποκλεισμών

Την Παρασκευή οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό:

-της εθνικής οδού στο 210 χλμ Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αλαμάνας,

-της παλιάς εθνικής οδού, στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία, στο 72ο χιλιόμετρο,

-του δρόμου στο 110χλμ στο Κάστρο Βοιωτίας,

-του δρόμου στο 90χλμ κοντά στη διασταύρωση της Θήβας.

Κλειστή παρέμεινε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος των Κερδυλλίων, αλλά και η Εγνατία Οδός, στον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας.

Στον Έβρο οι αγρότες ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί), ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμούς.

Στη Δυτική Μακεδονία, στον κόμβο Βογατσικού βρίσκονται οι αγρότες διακόπτουν (ανά μία ώρα) την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία.

Στο τελωνείο Νίκης κατευθύνθηκαν αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο και ομάδα αγροτών από τα Γρεβενά. Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών.

Το Σάββατο αγρότες του Κιλκίς θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Δοϊράνης, ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζουν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας.

Στάση αναμονής τηρούν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χαλκιδικής, που παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, στην άκρη του οδοστρώματος.

Ενίσχυση μπλόκων από Δευτέρα


Στο χορό των κινητοποιήσεων «μπαίνουν» από τη Δευτέρα, με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Νίκαιας Καρδίτσας, οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) -του προσκείμενου στο ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστική Βαγγέλη Μπούτα- και την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που πρόσκεινται στη ΝΔ, συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Λάρισας.

Αγρότες από την περιοχή των Φαρσάλων προτίθενται να κατεβάσουν τα τρακτέρ έξω από το γήπεδο της πόλης.

Υπουργός Αγροτικης Ανάπτυξης

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή είπε ότι «οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοικτές για όλους». «Πρέπει όμως, να γνωρίζουν οι αγρότες ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα», τόνισε.

Η κ. Μπατζελή ανέφερε από τη Λάρισα, μεταξύ άλλων, ότι στις εκατό μέρες της νέας κυβέρνησης έχουν αυξηθεί η επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες, από το 7% στο 11%, και οι συντάξεις κατά 30 ευρώ το μήνα, από 1/10/2009. Επίσης, επισήμανε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δόθηκε.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: