Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Έχασε το τρένο προς τη Βουλή η δικογραφία - «φωτιά»


Κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens η Αριστέα Μπουγάτσου


Αναφερόταν σε υπουργούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ

Την ύπαρξη δικογραφίας με τρανταχτά ονόματα υπουργών της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ που αφορά στην “αμαρτωλή” σύμβαση των 160 εκατ. ευρώ της Siemens με τον “Προαστιακό” και δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή αναφέρθηκε σήμερα η δημοσιογράφος, Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας για δεύτερη συνεχή ημέρα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι όταν ο ανακριτής, Δ. Οικονόμου, αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο κοινοβούλιο, το Μάιο του 2009, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. έκλεισε τη Βουλή, με πρόφαση τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα των Χρήστου Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Κωστή Χατζηδάκη και Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ανακριτής είχε στην διάθεση του μαρτυρικές καταθέσεις που καταλόγιζαν ευθύνες στα πολιτικά αυτά στελέχη αρκετούς μήνες πριν κλείσει η Βουλή. Ο ίδιος πρωτοανέλαβε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2006. Ένα χρόνο μετά (Νοέμβριος 2007) την έθεσε στο αρχείο. Ωστόσο, μετά από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως Ξένια Δημητρίου (Οκτώβριος 2008) την επανενεργοποίησε.

"Σκανδαλώδεις" συμβάσεις ΟΤΕ

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στις “αμαρτωλές” συμβάσεις της Siemens με τον ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι Οργανισμός δεν ενεργοποίησε σε καμία σύμβαση με την SIEMENS τις ρήτρες που διέθετε ως «όπλο» προκειμένου να κοστίσει φθηνότερα στο ελληνικό δημόσιο.

Επικαλέστηκε δε τη μαρτυρία του Γερμανού διαχειριστή των “μαύρων ταμείων” Χούμπερτ, ο οποίος είχε καταθέσει ότι “η Siemens λάδωνε στελέχη και συνδικαλιστές, ώστε να τύχει ευνοικότερης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές”.

Αναφορές στον Μιχ. Χριστοφοράκο

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, υποστηρίζοντας ότι μοίραζε ποσά, ώστε να κάμψει την τιμή και την συνείδηση των εμπλεκομένων. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, το καλοκαίρι του 2004 ο κ. Χριστοφοράκος τροφοδοτήθηκε με έξι εμβάσματα ύψους 3,7 εκατ. ευρώ μέσω εταιριών συμβούλων, τα οποία στην συνέχεια μοιράστηκαν σε διάφορα πρόσωπα.

Η επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, με την κατάθεση του Γ. Μαντζουράνη, συνηγόρου του πρώην στελέχους του ΟΤΕ, Γ. Σκαρπέλη.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: