Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επίθεση και στα ομόλογα Πορτογαλίας, Βελγίου και Ιρλανδίας

Οργιάζουν οι κερδοσκόποι

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σ αυτό τον φαύλο κύκλο ανοδικού κόστους δανεισμού ( 525μονάδες ). Οι «τιμωροί» των ομολόγων δεν ασχολούνται μόνο με τα Pigs, αλλά και με χώρες όπως το Βέλγιο.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr την ώρα που η ελληνική αγορά σερνόταν με 100 εκατ. ευρώ συναλλαγές και απόδοση δεκαετούς πάνω από 8%, παρατηρήθηκαν επιθετικές πωλήσεις ομολόγων σε Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιρλανδία.

Τα bids δέχονται κτυπήματα.

Όπως αναφέρει ξένος διαχειριστής «όλοι όσοι κατέχουν long θέσεις (σ.σ. έχουν ποντάρει σε πτώση των αποδόσεων) βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι πωλήσεις είναι επιθετικές. Στην αγορά επικρατεί απόλυτος πανικός με απότομες και βίαιες κινήσεις. Η ρευστότητα αυτή την περίοδο είναι το βασικό όπλο, καθώς όλοι βρίσκονται πάνω από τις οθόνες τους».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η σημερινή βίαιη κίνηση στην ελληνική αγορά ομολόγων με την εκτόξευση του κόστους δανεισμού βρίσκεται εντός των κινήσεων και στις υπόλοιπες αγορές.

Άλωστε, η κίνηση στο χρηματιστήριο δεν συμβαδίζει με την απότομη βουτιά στα ελληνικά ομόλογα.
Δηλαδή, θα περίμενε κανείς η ελληνική αγορά να καταγράφει πτώση 4-5% όταν το κόστος δανεισμού έχει φθάσει στα όρια της χρεοκοπίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: