Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πεταλωτής: Δεν υπάρχουν εξωτερικοί σωτήρες

Διαφημίσεις Google

45% Οικονομία Ρεύματος
Για τα σπίτια,γραφεία,επιχειρήσεις
Κερδίστε εκατοντάδες ευρώ μόνο εδώ
www.energyeconomy.gr
«Δεν πρέπει σήμερα να ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους, βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος. Πρέπει με ειλικρίνεια να θέσουμε επί τάπητος τα προβλήματά μας και με γενναιότητα να τα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχουν εξωτερικοί σωτήρες, αλλά ούτε και κρυφοί εχθροί», όμως, «υπάρχουν δεδομένα προβλήματα που διαχρονικά εξέθρεψε η ελληνική πολιτεία και τα οποία ήρθε η ώρα, με ειλικρίνεια και θάρρος , να τα αντιμετωπίσουμε».

Ο Γιώργος Πεταλωτής υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση είναι αφενός ριζικές και αφετέρου απαραίτητες και αναγκαίες, «όχι γιατί μας επιβάλλονται από την ΕΕ ή από το ΔΝΤ, όπως κατά κόρον ακούγεται, αλλά γιατί χωρίς αυτές δεν θα επιβιώσει, ούτε δημοσιονομικά ούτε και κοινωνικά η χώρα».

Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «οι όποιες αποφάσεις χρειαστεί να ληφθούν, εάν ενεργοποιήσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε κατά κόρον στις περιπτώσεις των χωρών, που προσέφυγαν στο ΔΝΤ».

Συμπλήρωσε δε ότι η ανατροφοδότηση της "μετρολογίας" και ενός κλίματος τρόμου, καθόλου δεν βοηθάει τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τις περιπτώσεις προσφυγής στο ΔΝΤ, άλλων χωρών, εντός ή εκτός Ευρώπης», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διευκρίνισε δε ότι «εμείς απευθυνόμαστε σε έναν διαφορετικό μηχανισμό, εάν χρειαστεί να τον ενεργοποιήσουμε, θα ενεργοποιήσουμε αυτόν και δεν θα υπάρξει προσφυγή στο ΔΝΤ άμεση, όπως έκαναν άλλες χώρες».

Ερωτηθείς αν τον πρώτο λόγο στο μηχανισμό θα τον έχει η Ευρώπη ή το ΔΝΤ, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, κάτι που χαρακτήρισε ως «μεγάλο επίτευγμα από μόνο του για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ» και τόνισε ότι «εμείς μιλάμε για ευρωπαϊκό μηχανισμό και μόνο, και ένα μέρος του περιέχει και το ΔΝΤ».

Συμπλήρωσε δε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, για να σημειώσει ότι «όμως, είναι απόφαση της Ευρώπης και φυσικά με αυτήν συντασσόμαστε, προκειμένου να έχουμε την εγγύηση της οικονομικής πορείας της χώρας μας».

«Άρα, δεν τίθεται ζήτημα στο ποιος κάνει κουμάντο, έχουμε να κάνουμε με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: