Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στο μικροσκόπιο τώρα και το ΕΚΑΣ

“Ψάχνουν” διπλοσυνταξιούχους και εισοδήματα


protothema.gr
Προς συρρίκνωση οδεύει το ΕΚΑΣ που χορηγείται σήμερα σε 380 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και έχει μείνει παγωμένο για τρίτη χρονιά.
Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει από τη διασταύρωση στοιχείων για να αποκλειστούν ομάδες που δεν ανήκαν στα χαμηλά εισοδήματα αλλά αυτό το στοιχείo εξαιτίας της ελλιπούς μηχανογράφησης δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί .

Παράδειγμα οι διπλοσυνταξιούχοι, που σήμερα μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, δύο φορές ΕΚΑΣ.

Στη συνέχεια, θα εξεταστεί αν ο συνταξιούχος έχει εισοδήματα από συμμετοχή σε δ.σ. εταιρείας και δεν τα δήλωνε ή αν εντασσόταν πριν σε καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης και μπορούσε έτσι να κρύψει εισοδήματα. Αυτά τα επιδόματα θα κοπούν για να καταβληθούν, όπως διαμηνύει το υπουργείο Εργασίας σε πραγματικά αδικημένους, όπως σε χαμηλές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και στην κατηγορία των συνταξιούχων που παίρνουν έως 600 ευρώ και δεν πήραν ποτέ καμία ενίσχυση.


Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί και το "ψαλιδισμένο " επίδομα αδείας των 200 ευρώ.
Η παροχή - η οποία, σημειωτέον είναι μικτή, δηλαδή θα έχει και … κρατήσεις - θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ στις 22 Ιουλίου μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου.


Στους διπλοσυνταξιουχους θα δοθεί με τη μεγαλύτερη σύνταξη , σε όσους παίρνουν πάνω από 2500 θα δοθεί μικρότερο ποσό και όσους είναι κάτω των 60 ετών δεν θα δοθεί καθόλου

Με ένα μήνα καθυστέρηση από ότι τα προηγούμενα χρόνια θα δοθεί στα υπόλοιπα ταμεία . Στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 24, στον ΟΑΕΕ την 1η Αυγούστου και στον ΟΓΑ στο διάστημα 1-10 Αυγούστου.
Ωστόσο, αρκετοί συνταξιούχοι θα πάρουν το επίδομα και θα χάσουν περισσότερα! Τις ίδιες ημερομηνίες που προκαταβάλλεται η σύνταξη του Αυγούστου, αρχίζει και το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ δηλαδή η παρακράτηση 3-10 % από τις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: