Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Θα λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα κατά τον υπολογισμό του νέου τέλους ακίνητων

Με 20 κλιμάκια ο νέος φόρος

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Aθήνα
Το εύρος των τιμών ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο που θα αντιστοιχεί σε κάθε κλιμάκιο για το νέο τέλος ακινήτων που θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απρόοπτου, σήμερα Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Οικονομικών στο in.gr για τον υπολογισμό του τέλους ακινήτων που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα του ακινήτου, καθώς θα ακολουθηθεί η ίδια μεθοδολογία με την οποία υπολογίζεται το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Θα εξαιρεθούν, πάντως, οι κοινόχρηστοι χώροι (εξαιρούνται ρητά από το ΤΑΠ).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το τέλος θα επιβληθεί σε κάθε κτίσμα που ηλεκτροδοτείται, ακόμη και αν πρόκειται για εξοχική, κενά διαμερίσματα, αγροτικά κτίσματα, κ.α..

Το ειδικό τέλος ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας θα κλιμακώνεται ως εξής: 0,5 ευρώ, 1 ευρώ, 1,5 ευρώ, 2 ευρώ, 2,5 ευρώ, 3 ευρώ, 3,5 ευρώ, 4 ευρώ, 4,5 ευρώ, 5 ευρώ, 5,5 ευρώ, 6 ευρώ, 6,5 ευρώ, 7 ευρώ, 7,5 ευρώ, 8 ευρώ, 8,5 ευρώ, 9 ευρώ , 9,5 ευρώ και 10 ευρώ.

Το ειδικό τέλος δεν θα βαρύνει κλειστά ακίνητα, στα οποία έχει διακοπεί η ρευματοδότηση και δεν αποστέλλεται λογαριασμός ΔΕΗ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: