Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Οδυσσέας της Μήλου ρυπαίνει το Αιγαίο









Ο Οδυσσέας της Μήλου ρυπαίνει το Αιγαίο
Η βιομηχανία S&B, που ανήκει στην ιδιοκτησία του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, εμπλεκόμενη σε σκάνδαλο περιβαλλοντικής καταστροφής στο νησί της Μήλου βγαίνει στην αντεπίθεση καταθέτοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υγειονομικής διάταξης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η βιομηχανία ρίχνει εδώ και χρόνια τα απόβλητα από την επεξεργασία περλίτη στην θάλασσα της Μήλου παραβλέποντας κάθε περιβαλλοντικό νόμο για την προστασία ενός νησιού μάλιστα με εξαιρετικό φυσικό πλούτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της S&B, κ. Κρίτωνα Αναβλαβή, σε τοπικά μέσα, η εταιρεία στρέφεται ανοιχτά κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας, για την ταφή των εξορυκτικών αποβλήτων περλίτη αντί της ανεξέλεγκτης ρίψης τους στην θάλασσα. «Η οριστική έκβαση του δικαστικού αγώνα είναι διαδικασία μακράς διάρκειας, δεν τελειώνει υποχρεωτικά την εβδομάδα αυτή και θα συντελεσθεί στον τελικό βαθμό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία και δικονομία. Συμπερασματικά η δίκη της 18ης Νοεμβρίου και οι πιθανές μελλοντικές αφορούν γεγονότα του παρελθόντος και δεν συνεισφέρουν στην υπεύθυνη αντιμετώπιση του μέλλοντος», δήλωσε ο κ. Αναβλαβής.

Τρεις μέρες πριν την κρίσιμη δίκη της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και αφορά στην μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο νησί της Μήλου, η βιομηχανία του κ. Κυριακόπουλου εμμένει στην τακτική της να «βομβαρδίζει» το νησί και συγκεκριμένα την παραλία του Τσιγκάρδου με τα απόβλητα περλίτη παρά να επενδύσει (υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα κεροφόρα επιχείρηση με αύξηση στα κέρδη της το ενιάμηνο του 2011) στην υγειονομική ταφή των αποβλήτων, όπως προβλέπει η διάταξη Λοβέρδου.

Ερωτήματα λοιπόν εγείρει η στάση της επιχείρησης απέναντι στο περιβάλλον και δη στην υγεία των κατοίκων του νησιού, καθώς και στο αντάρτικο που προσπαθήσει να στήσει στη διάταξη του υπουργείου Υγείας।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: