Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ Σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Κύπρο



sugkroysi-nd-syriza-me-aformi-tin-kupro- 
Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είναι εθνικό μας καθήκον να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να αποτραπεί μια νέα τραγωδία στη Κύπρο»  και παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να παρέμβει και να χορηγήσει άμεσα 2 δισ. ευρώ στην Κύπρο, ώστε να αρθεί η άμεση απειλή χρεοκοπίας

Η Κύπρος, σημειώνει ο κ. Τσίπρας, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις και τον εκβιασμό του χρονοδιαγράμματος για άρση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, που λήγει αύριο το πρωί, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε λίγο στο Γιούρογκρουπ σε τραγωδία.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωπαίοι εταίροι απόψε, δεν έχουν στόχο μόνο να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, αλλά και να εκδικηθούν για το περήφανο ΟΧΙ του κυπριακού κοινοβουλίου, δημιουργώντας έτσι παράδειγμα πειθάρχησης για όλους τους λαούς.

«Ο Τσίπρας προσπαθεί να καλύψει τις προφανείς ανοησίες του με μεγαλύτερες»

Η ΝΔ απάντησε με μία δηκτική ανακοίνωση στα όσα υποστήριξε ο κ. Τσίπρας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  «βλέποντας την πραγματικότητα να κάνει όλο και πιο προφανείς τις ανοησίες που λέει, προσπαθεί ο ίδιος να τις καλύψει με μεγαλύτερες».
Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ 

«Η συνενοχή της κυβέρνησης σε σχέση με τον εκβιασμό που υφίσταται ο κυπριακός λαός την οδηγεί στη σιωπή απέναντι στην πρόταση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Κύπρο», ανταπάντησε στη Νέα Δημοκρατία η Κουμουνδούρου.

«Αντ’ αυτού, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επιλέγει τις ανάξιες σχολιασμού ύβρεις. Αναμένουμε από τονΚυβερνητικό Εκπρόσωπο την τοποθέτηση της κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

«Η τρικομματική επιμένει στη στρατηγική του μερκελισμού»

Η κόντρα ξέσπασε νωρίτερα την Κυριακή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση υποστήριζε ότι, «την ώρα που ο κυπριακός λαός χρειάζεται την έμπρακτη αλληλεγγύη της χώρας μας, η τρικομματική κυβέρνηση μένει σταθερά προσηλωμένη στην στρατηγική του μερκελισμού που επιδιώκει να δέσει άλλη μια χώρα στα δεσμά της τρόικας και της λιτότητας».

«Ομολογουμένως, συνιστά μέγιστο θράσος, όταν δεν έχουν ποτέ διανοηθεί να ψελλίσουν το παραμικρό ΟΧΙ και να διαπραγματευτούν επί της ουσίας, να επαναλαμβάνουν ακόμα και σήμερα τη λογική του μνημονιακού μονόδρομου που τόσα δεινά έχει φέρει στη χώρα. Είναι προκλητικό να μιλάνε για εθνικά υπερήφανη στάση αυτοί που παραδίδουν την Κύπρο στους δανειστές, που την εγκατέλειψαν και συνέβαλαν στον εκβιασμό του κυπριακού λαού, που παρακαλούν ακόμη και τώρα να καμθεί η παραμικρή στάση αντίστασης των κυπρίων. Ντροπή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτονται ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν κατάλαβαν, δεν καταλαβαίνουν»

Η ΝΔ απάντησε και σε αυτή την ανακοίνωση, με το γραφείο Τύπου του κόμματος να τονίζει:

«Δεν κατάλαβαν. Δεν καταλαβαίνουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν. Αν καταλάβαιναν, θα είχαν ζητήσει συγγνώμη για τις ανοησίες τους».
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: