Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στους δρόμους τα τρακτέρ Αγροτικά μπλόκα σε πολλά σημεία ανά τη χώρα


Αγροτικά μπλόκα σε πολλά σημεία ανά τη χώρα
Αγρότες έχουν συγκεντρωθεί έξω από την ΔΥΟ Ηρακλείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε δεκάδες μπλόκα προχωρούν οι αγρότες όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για
σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα την Τρίτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας
με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστα Λιολιόπουλο, θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί.

Σε τρία σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν παρατάξει οι αγρότες, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό κάποιου δρόμου.

Ειδικότερα, στην Πατρών-Πύργου, στον κόμβο του Μαραθιά Ηλείας, υπάρχουν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου περισσότερα από 50 αγροτικά μηχανήματα. Στο ύψος των παλαιών διοδίων του Αιγίου, κοντά στην νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, δεκάδες αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 60 αγροτικά μηχανήματα. Επίσης, αγρότες από την δυτική Αχαΐα έχουν ξεκινήσει να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Όσον αφορά τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί της Τρίτης στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο της Ερμίτσας Αγρινίου.

Οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν από την Τρίτη σε κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια. Οι αγρότες τόνισαν ότι ο δρόμος θα κλείνει για λίγα λεπτά κάθε μέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που κινείται στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σε κατάληψη της Β' ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησαν από το πρωί οι αγρότες του νομού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί επ' αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των αγροτών.

Σε αποκλεισμό του κτιρίου, όπου στεγάζονται η ΔΟΥ και τα Διοικητικά Δικαστήρια, έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες στα Χανιά. Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που είναι κλειστή, οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό, ενώ με φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Ο αποκλεισμός του κτιρίου θα είναι διήμερος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: