Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κάλπη-κη μεταμφίεση σε… «Εθνική Αυγή» Τι κρύβει το «κρυφτούλι» των χρυσαυγιτών με τη νομιμότητα


Τι κρύβει το «κρυφτούλι» των χρυσαυγιτών με τη νομιμότητα


«Έλληνες πατριώτες ίδρυσαν την Εθνική Αυγή, στην οποία δεν συμμετέχουν οι δολοφόνοι που περιλαμβάνονται στη Χρυσή Αυγή», δήλωσε με ειρωνικό τρόπο ο υπόδικος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Συμμετέχουν σε ακροδεξιό ευρωπαϊκό πόλο που ανταγωνίζεται τη Μαρίν Λεπέν

«Κρυφτούλι» με τη νομιμότητα παίζουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία έσπευσαν να ανακοινώσουν δημοσίως το εναλλακτικό σχέδιο της εκλογικής καθόδου που εκπόνησαν για να παρακάμψουν τυχόν απόφαση για απαγόρευση της λειτουργίας του νεοναζιστικού μορφώματος μετά την χαρακτηρισμό του από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης.

Από το βήμα της συγκέντρωση που οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο για την επέτειο των Ιμίων, οι χρυσαυγίτες έκαναν γνωστό ότι κατέθεσαν πρόσφατα στον Άρειο Πάγο αίτημα για τη δημιουργία νέου κόμματος με την επωνυμία «Ελληνική Αυγή», με στόχο να κατεβεί στις επόμενες εκλογές εφόσον τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή».

Με φέιγ βολάν μάλιστα που μοιράστηκαν στους συγκεντρωμένους, γνωστοποίησαν το νέο σύμβολο του κόμματος, ενώ στο σχετικό κείμενο αναφερόταν ότι σκοπός του εγχειρήματος τους είναι «οι πατριώτες και εθνικιστές να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν εκλογικά».
Είχε προηγηθεί -μια ακόμη- εμπρηστική ομιλία του υπόδικου βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, αφού εξαπέλυσε μια από τις γνωστές χυδαίες επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης, της κυβέρνησης και συλλήβδην του πολιτικού συστήματος, είπε ότι «στις εκλογές θα κατέβουμε ό,τι και να γίνει». Και με ειρωνική διάθεση συμπλήρωσε ότι «Έλληνες πατριώτες ίδρυσαν την Εθνική Αυγή, στην οποία δεν συμμετέχουν οι δολοφόνοι που περιλαμβάνονται στη Χρυσή Αυγή».

Η πρωτοβουλία αυτή των χρυσαυγιτών που εκτιμάται ως προληπτικό μέτρο για να καταφέρουν να φθάσουν στις κάλπες του Μαΐου, έρχεται ως απάντηση στις πληροφορίες για σκέψεις που έχουν πέσει στο κυβερνητικό τραπέζι περί απαγόρευσης της συμμετοχής τους στις εκλογές και εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική που έχουν χαράξει για απόκρυψη του ναζιστικού χαρακτήρα της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» και εμφάνισής τους ως «εθνικιστών».

Με τον «διάβολο» Γκρίφιν, κόντρα στη Λεπέν


Όπως έγραψε το κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα» ο ηγετικός πυρήνας της νεοναζιστικής οργάνωσης επιχειρεί να εφαρμόσει ανάλογο σχέδιο «εξωραϊσμού» που ακολούθησε ο βρετανός ομοϊδεάτης τους, ευρωβουλευτής κ. Νικ Γρίφιν, με τον οποίο οι χρυσαυγίτες βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία, προκειμένου να αποκτήσουν διεθνή ερείσματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκρίφιν, που είναι αρχηγός του Βετανικού Εθνικιστικού Κόμματος (BNP) και προκειμένου να καταφέρει να απευθυνθεί σε ευρύτερο ακροατήριο εγκατέλειψε τα φιλοναζιστικά σύμβολα που χρησιμοποιούσε παλαιότερα, επιδιώκει τη συνεργασία με τη Χ.Α. και άλλων ανάλογων σχημάτων στην υπόλοιπη Ευρώπη για να σχηματίσει αντίπαλο ακροδεξιό πόλο απέναντι στην κυρία Μαρίν Λεπέν που κληρονόμησε από τον πατέρα της την ηγεσία του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου και εμφανίζεται πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών.

Η κ. Λεπέν έχει αποκλείσει από τη συμμαχική ομάδα που έχει συμπήξει με άλλα έξι ακροδεξιά – ευρωσκεπτικιστικά κόμματα τη συμμετοχή της «Χρυσής Αυγής» ή του BNP του κ. Γκρίφιν, αλλά αυτό δεν πτοεί τον Βρετανό ακροδεξιό, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις τους ανέφερε: «Από τη στιγμή που μας έχουν δαιμονοποιήσει, εμείς οι διάβολοι πρέπει να σταθούμε ο ένας κοντά στον άλλο». 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: