Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο Δόθηκε η εντολή στον ESM για την εκταμίευση της δόσης


Δόθηκε η εντολή στον ESM για την εκταμίευση της δόσης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Δόθηκε το πράσινο φως σε επίπεδο Συμβουλίου Διοικητών (υπό τον Γ.Ντάσελμπλουμ και των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης) για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, καθώς ενέκριναν το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Ελλάδα.

Τη σφραγίδα για την εκταμίευση θα βάλει αύριο (Παρασκευή) το ΔΣ του ESM και τα 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα του Αγίου Πνεύματος.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν να έχει υπάρξει μικρή εμπλοκή λόγω εκκρεμμοτήτων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η απόφαση να μετατίθετο για αύριο. Για τέσσερις μικρές εκκρεμότητες που μετατίθεται για αργότερα μίλησε και ο Γ.Ντάισλεμπλουμ μετά τη συνεδρίαση των Διοικητών του ESM, τονίζοντας πάντως ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρέωσεις της και επιβεβαιώνοντας ότι εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο και άνοιξε ο δρόμος για τη δόση.

«Η Ελλάδα φαίνεται ότι έκανε όλη τη δουλειά σε ότι αφορά τα prior actions», υποστήριξε, «εκτός από τέσσερα πολύ μικρά θέματα τα οποία θα χειριστούμε αργότερα», είπε ο Ντάισελμλουμ. «Τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», προσέθεσε χαμογελώντας.

Όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση για δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης θα δοθεί αύριο στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM, που θα συνέρθει το πρωί της Παρασκευής, όπως είπε ο πρόεδρος του, Κλάους Ρέγκλινκ, προσθέτοντας ότι τα 7,5 δισ. ευρώ μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα νωρίς την επόμενη εβδομάδα.

Τα λεφτά αναμένονται στην Αθήνα τη Δευτέρα, ανέφεραν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές, γεγονός που επιβεβαίωναν και πηγές από τις Βρυξέλλες, καθώς στόχο αποτελεί να δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία στέλνοντας μήνυμα στους βρετανούς για το τι σημαίνει αλληλεγγύη στην Ευρώπη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: