Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνάντηση στη ΓΣΕΕ παρουσία Ραγκούση-Λοβέρδου για τους μετανάστες της Υπατίας

Εν αναμονή εξελίξεων


Εικόνα από το κτίριο της Υπατίας
Εικόνα από το κτίριο της Υπατίας (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας, ενώ στο κτίριο βρέθηκε ο διοικητής της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης, μαζί με πέντε γιατρούς του ΕΣΥ, προκειμένου να συναντηθούν με την ομάδα των γιατρών, που συμπαραστέκονται επί μέρες στους μετανάστες.

Στόχος είναι να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας και να διερευνηθούν καταγγελίες ότι κάποιοι από τους απεργούς, έτυχαν πλημμελούς περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Η συνάντηση κλείστηκε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 όταν ο κ. Μουσιώνης και ο κ. Καραμπέλης -μέλος της ομάδας των γιατρών που παρακολουθούν τους μετανάστες- συνομίλησαν ζωντανά στον αέρα, μετά από μία περίοδο αντεγκλήσεων, μεταξύ του ΕΣΥ και των γιατρών της Υπατίας, για τη διαχείριση του ζητήματος της υγείας των μεταναστών.

O κ. Μουσιώνης και ο κ. Καραμπέλης στον ΒΗΜΑ 99,5


Συνάντηση με Ραγκούση-Λοβέρδο στη ΓΣΕΕ

Γύρω στη μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση εκπροσώπων των μεταναστών με μέλη της ΓΣΕΕ, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και εκπροσώπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε λίγη ώρα οι δύο υπουργοί και ο εκπρόσωπος του κ. Παπουτσή αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Οι ίδιοι οι μετανάστες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση -στην Υπατία- περίπου στις 4:30 το απόγευμα για να συζητήσουν το θέμα της παραμονής τους ή μη στο συγκεκριμένο κτίριο.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της οποίας ήταν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Γιάννης Μπανιάς, Γιάννης Θεωνάς και Τάσος Κορωνάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την ανάγκη θεσμοθέτησης συνολικής ρύθμισης για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα και για αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: