Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ανοδικά το σπρεντ - πάνω από τις 340 μ.β.

Εν μέσω των εξελίξεων διεθνώς, με το ιδιαίτερα "σκληρό παζάρι", όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, αλλά και με τις αγορές να προεξοφλούν ότι βαδίζουμε σταθερά προς το ΔΝΤ, το σπρεντ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου πέρασε στις 340 μονάδες βάσεις, έναντι του γερμανικού 10ετούς ομολόγου.

Η παραμονή των επιτοκίων δανεισμού της χώρας μας πάνω από τις 300 μονάδες βάσης, σηματοδοτεί την ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου να μπορέσει να εξορθολογιστεί ο δανεισμός που θα ακολουθήσει στους επόμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές για 20 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες, αλλά και επιπλέον 10 δισ. ευρώ, για την αποπληρωμή παλαιότερων ομολόγων που λήγουν 20 Απριλίου και 19 Μαΐου αντίστοιχα.

Για το Χρηματιστήριο Αθηνών
, το κεντρικό ζητούμενο είναι η διακράτηση των 2.000 μονάδων για το Γενικό Δείκτη, επίπεδα που θεωρούνται κομβικά κυρίως σε ότι αφορά την ψυχολογία των επενδυτών. Την Παρασκευή κινείται ανοδικά, μετά τη μεγάλη βουτιά της Πέμπτης και το ξεπούλημα τραπεζικών μετοχικών αξιών.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: