Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ


Στους δρόμους βγαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε στάση εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Διεκδικούν εξόφληση των οφειλόμενων ποσών για εφημερίες και αντιδρούν στη μείωση του σχετικού κονδυλίου...

Διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου για τις απλήρωτες εφημερίες τους πραγματοποίησαν χθες οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι έχουν κηρύξει επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

Η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξει παρακράτηση 10% στις εφημερίες των γιατρών και στις υπερωρίες του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Μουλόπουλου, η υπουργός τόνισε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης υπέγραψε τα δεδουλευμένα των εφημεριών Δεκεμβρίου, ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο προεδρεύων της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας απάντησε ότι τα κονδύλια εφημεριών στον τρέχοντα προϋπολογισμό είναι μειωμένα κατά 75 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με αυτά που δαπανήθηκαν πέρυσι (395 εκατομμύρια έναντι 470).

Για περικοπή του κονδυλίου, χωρίς να έχουν προηγουμένως καταγραφεί οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, έκανε χθες λόγο ο υπεύθυνος τομέα Υγείας της ΝΔ κ. Μάριος Σαλμάς.

Κατάληψη
Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που είχε γενική εφημερία, προχώρησαν χθες οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα εφημεριών του προηγούμενου τριμήνου.

Σήμερα, αντιπροσωπεία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί τον προϊστάμενο της εισαγγελίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για το πρόβλημα και για τους κινδύνους που δημιουργεί αυτό στη δημόσια υγεία.

Οπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους, η ΜΕΘ και τέσσερις κλινικές του νοσοκομείου λειτούργησαν με γιατρούς που εφημέρευσαν... εθελοντικά.

fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: