Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η Φινλανδία δηλώνει ανοικτή σε μια βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα

Η Φινλανδία είναι ανοικτή σε μια βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ελλάδα, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή. "Εξαρχής η θέση της Φινλανδίας ήταν ότι πρέπει να εξεταστεί μια χρηματοδότηση του ΔΝΤ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του φινλανδικού υπουργείου Οικονομικών.

Την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών είχε ταχθεί υπέρ των "διμερών" ευρωπαϊκών αρωγών, σε εθελοντική βάση από κάθε κράτος μέλος, και είχε δηλώσει ότι "θα ήταν καλό αν το ΔΝΤ αποτελούσε μέρος αυτού του πακέτου" αρωγών προς την Ελλάδα.

"Η προϋπόθεση της Φινλανδίας για να βοηθήσει την Ελλάδα είναι να είναι η βοήθεια διμερής, δηλαδή κάθε χώρα να αποφασίσει για τον εαυτό της αν θα βοηθήσει την Ελλάδα", και να είναι "εθελοντική", δήλωσε ο υπουργός Γίρκι Κατάινεν, σύμφωνα με τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης.

"Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό το ΔΝΤ να αποτελέσει μέρος αυτού του πακέτου", πρόσθεσε.

"Επειδή η σταθεροποίηση της Ελλάδας έχει μια τόσο ισχυρή ευρωπαϊκή βάση, το ΔΝΤ δεν θα έφερνε στοιχεία ξένα σ' αυτή τη βοήθεια", δήλωσε ακόμη καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι ένα δάνειο από τον εν λόγω θεσμό ανοίγει την πόρτα σε μια χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: