Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νέα συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-Υπουργών τη Δευτέρα

Ζητείται λύση για Ασφαλιστικό-περικοπές

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος

Νέα συνάντηση την επόμενη Δευτέρα συμφωνήθηκε να υπάρξει ανάμεσα στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδο και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ.Μπιρμπίλη.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής δε δόθηκε κάποια συγκεκριμένη λύση. Ωστόσο από πλευράς κυβέρνησης φαίνεται ότι γίνεται αντιληπτό πως ειδικά στο θέμα του ασφαλιστικού παραβιάζονται νόμοι και συμφωνίες που έχουν προκύψει μέσα από τη διαχρονική συνεισφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ στην ίδια την επιχείρηση, ην οποία ουσιαστικά έχει οικειοποιηθεί τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις.

Η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων απεργιών από τις 24 Μαρτίου, λόγω της μείωσης κατά 7% αναδρομικά από την 1-1-2010 των αποδοχών των εργαζομένων στην ΔΕΗ αλλά και λόγω της περικοπής κατά 10% της επιχορήγησης που λαμβάνει ετησίως ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της αναγνώρισης της περιουσίας του που έχει γίνει με νόμο.

Λύση για το θέμα των 1.600 προσλήψεων έχει βρεθεί, καθώς αυτές θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ωστόσο το κλίμα στους κόλπους της ΔΕΗ είναι “πολεμικό”.

Υπενθυμίζεται ότι η 48ωρη απεργία που πραγματοποίησε την Τρίτη και την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας 7 εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής και να αναγκαστεί, έτσι, η ΔΕΗ να προβεί σε εκ περιτροπές παροδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: