Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

'ΟΧΙ' ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΕΕΙ Ο Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Την αντίθεσή του στην προοπτική δημιουργίας εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη χώρα μας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, απατώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή...

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς οι γειτονικές μας χώρες όπως Τουρκία, Βουλγαρία δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό και έδωσε έμφαση στην εκμετάλλευση των πλούσιων ανανεώσιμων πηγών που διαθέτει η χώρα μας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει σοβαρά αποθέματα ενέργειας που δεν τα έχει εκμεταλλευτεί και πρόσθεσε ότι ίσως η σοβαρότερη λύση για το ενεργειακό πρόβλημα είναι η εξοικονόμηση της σπατάλης που γίνεται ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, καθώς και η ενίσχυση της παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

«Επαγρυπνούμε και υποστηρίζουμε την παγκόσμια κοινότητα που αντιδρά στην διάδοση της πυρηνικής ενέργειας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ένας διάλογος για την χρήση πυρηνικής ενέργειας για να μην τρέχουμε πάλι πίσω από τα γεγονότα καθώς δίπλα μας η αγορά εξυπηρετείται από αυτήν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτή τη συγκυρία, που έχουμε ένα Γάλλο πρόεδρο ο οποίος δείχνει διάθεση να μας βοηθήσει, αισθάνεται όμως δέσμιος των επιλογών της κ. Μέρκελ, μήπως θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα διάλογο με μία χώρα που έχει ίσως τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη σε αντιδραστήρες, και να λειτουργήσει το πράγμα αντισταθμιστικά;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: