Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ...ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Με επεισοδιακό τρόπο συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα το 34ο Πανελλήνιο τακτικό συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 490 συνέδρων στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αντέδρασαν έντονα και εμπόδισαν αρχικά να μιλήσει τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Τόμ Τζέκινγκς όταν αυτός κλήθηκε στο βήμα να χαιρετίσει...

«Εξω οι Ρουφιάνοι» ήταν το σύνθημα με το οποίο τον υποδέχτηκαν και κινήθηκαν εναντίον του ενώ την ίδια ώρα τους απωθούσαν άλλοι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ φωνάζοντας «Εξω οι νταβατζήδες».
ΠΑΜΕ... με επεισόδια

Για δέκα λεπτά το προεδρείο διέκοψε τις εργασίες του συνεδρίου για να επανέλθει στη συνέχεια με τον Τομ Τζέκινγκς να απευθύνει χαιρετισμό και να κάνει ιδιάιτερη αναφορά στον πρόσφατο τραυματισμό του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου εκφράζοντας την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών συνδικάτων και χαρακτηρίζοντας την πράξη ποταπή.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να συλληφθούν τέτοια κακοποιά στοιχεία καθώς αυτού του είδους οι πράξεις αποτελούν εφαλτήριο για τον φασισμό.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη»

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έκανε λόγο για ένα μοντέλο οικονομικής διαχείρισης που στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών και σε ένα πολιτικό μοντέλο με βάση την αναδιανομή πελατειακών σχέσεων.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι έχουν χρεοκοπήσει και τα δύο αυτά μοντέλα ενώ σημείωσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν ευθύνες.

Κάνοντας ιδιαίτερη αυτοκριτική για τη στάση που ακολούθησε το κόμμα του, είπε ότι η ΝΔ ευθύνεται γιατί δεν άλλαξε αυτό το μοντέλο όπως υποσχέθηκε, δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία αλλά υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού κυβερνητισμού.

Τόνισε ότι η ΝΔ αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη ενώ δίνοντας το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος είπε ότι αυτό πρεσβεύει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και όχι την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γ.Παπασπύρος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση ότι άνοιξε και παγίδευσε τους εργαζομένους σε ένα δρόμο που ρίχνει τα βάρη μονομερώς σε αυτούς που δεν ευθύνονται για την κρίση.

Στις 14.00 μ.μ. αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού.

/fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: