Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου: "Κανένα θέμα χρεωκοπίας, όχι στο φόβο"

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου σενάρια χρεωκοπίας της χώρας και εξόδου από ευρωζώνη, σενάρια που τροφοδοτήθηκαν από φήμες για δήθεν διάγγελμα του πρωθυπουργού.

"Δεν χρειάζεται φόβος" υπογράμμισε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής, τονίζοντας ότι η χώρα έχει λύσεις και εναλλακτικές οδούς για να κινηθεί. "Δεν υπάρχει θέμα χρεωκοπίας" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι "θα τα καταφέρουμε".

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στη φημολογία και τις δηλώσεις περί αποπομπής χωρών με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα από την Ευρωζώνη. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της χώρας στη νομισματική Ένωση "όπως ορισμένοι άσχετοι υποστηρίζουν" σημείωσε.

Τηλεφωνική συνομιλία είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η επικοινωνία έγινε ύστερα από πρόσκληση των δύο αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Στο πολιτικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν εκείνα το παράδειγμα κατανοώντας όλοι ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να προστατευθεί η ίδια η υπόσταση της χώρας με τη σωτηρία της οικονομίας της. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει μια πατριωτική δύναμη και κοιτάει πριν από όλα το συμφέρον της χώρας.

Και γι' αυτό, πρόσθεσε, ο ίδιος δεν φοβάται αυτό που πολύ ονομάζουν πολιτικό κόστος. Ο πρωθυπουργός απάντησε προς όσους αναρωτιούνται αν το ΠΑΣΟΚ κινείται στα όρια της ιδεολογίας του, τονίζοντας ότι σε αυτό ακριβώς το μέτωπο δίνει η κυβέρνηση το μεγάλο αγώνα σήμερα. Ζήτησε από όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να εργαστούν σκληρά και συντεταγμένα και να βάλουν απέναντί τους τα συμφέροντα που ζουν από τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση και τα οποία προέβλεψε ότι θα πολεμήσουν κάθε αλλαγή που τα πλήττει.
nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: